Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 11 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

‘s Werelds mooiste vrouw van 2021 is een Thaise K-Pop zangeres

De Thaise K-Pop zangeres Lisa Manoban is door TC Chandler uitgeroepen tot ‘s werelds mooiste vrouw van 2021. Ze is vooral bekend van de meidengroep Blackpink.

2021 was het jaar van Zuid-Korea. Squid Game werd de best bekeken serie ooit op Netflix, BTS brak records en we hebben ‘s werelds mooiste vrouw te danken aan een Zuid-Koreaanse meidengroep. Lisa Manoban is geboren in Thailand, maar verhuisde op 14-jarige leeftijd naar Zuid-Korea voor een vijfjarige opleiding bij YG Entertainment. Dat bleek een gouden zet.

‘100 Most Beautiful Faces’ van 2021

Lisa Manoban volgt de Israëlische militair Yael Shelbia op als mooiste vrouw ter wereld. Deze jaarlijkse verkiezing is anders dan de verkiezingen die je gewend bent. Deze is op basis van data. Sinds 1990 werkt TC Chandler samen met The Independent Critics voor de ‘100 Most Beautiful Faces’ van het jaar.

“Het is geen populariteitswedstrijd en het gaat niet om het meest sexy lichaam of de beroemdste beroemdheid. De lijst probeert eerder de publieke opinie te informeren en te verbreden in plaats van deze te reflecteren”, aldus de organisatie. In de lijst vind je supersterren, nieuwe sterren, maar ook relatief onbekende modellen.

Lisa van Balckpink is ‘s werelds mooiste vrouw

Op basis van de data zijn er dus de honderd ‘Most Beautiful Faces’ uitgerold, met Blackpink-zangeres Lisa Manoban als absolute winnaar. Op nummer twee in de top 100 staat de Noorse blogger en muzikant Emilie Nereng en op nummer 3 de Somalisch-Amerikaanse Halima Aden. Bekijk hieronder de volledige top 10 en maak verder kennis met de Thaise K-Pop zangeres.

Naast haar werk voor Blackpink is Lisa Manoban ook bekend als solo-artiest. En als model is ze ambassadeur voor Celine, Bulgari, MAC en Prada. Je kunt haar volgen op Instagram en TikTok.

‘s Werelds mooiste man van 2021

Bij de mannen eindigde het Birmaanse model Paing Takhon op nummer 1. Hij liet onder anderen Chris Hemsworth en Timothée Chalamet voor zich.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.