Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 4 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

‘s Werelds mooiste vrouw van 2020 is een Israëlische militair

Het Israëlische model Yael Shelbia is door T.C. Chandler uitgeroepen tot ‘s werelds mooiste vrouw van 2020. Op dit moment is ze militair, zij het als dienstplichtige.

Zoals alle Israëlische jongeren ontkomt ook Yael Shelbia niet aan dienstplicht. De meeste vrouwen dienen twee à drie jaar. Het 19-jarige model zit op dit moment bij de luchtmacht. “Ik ben nog nooit ergens eerste geworden. Erg leuk”, zegt ze tegen Times of Israël over haar uitverkiezing.

‘100 Most Beautiful Faces’ van 2020

Yael Shelbia volgt Thylane Blondeau op als ‘s werelds mooiste vrouw. Deze jaarlijkse verkiezing is anders dan alle andere schoonheidsverkiezingen die je gewend bent en is datagedreven. Sinds 1990 werkt T.C. Chandler samen met The Independent Critics voor de 100 Most Beautiful Faces van het jaar.

“Het is geen populariteitswedstrijd en het gaat niet om het meest sexy lichaam of de beroemdste beroemdheid. De lijst probeert eerder de publieke opinie te informeren en te verbreden in plaats van deze te reflecteren. Je vindt er supersterren en nieuwe sterren, maar ook relatief onbekende modellen”, aldus de organisatie.

‘s Werelds mooiste vrouw: Yael Shelbia

Uit duizenden, zo niet miljoenen foto’s van modellen en beroemdheden wordt een lijst samengesteld die volgens T.C. Chandler representatief is voor het wereldwijde schoonheidsideaal. “Esthetische perfectie is slechts een van de criteria. Gratie, elegantie, originaliteit, durf, passie, klasse, balans, vreugde, belofte, hoop; ze zijn allemaal belichaamd in een mooi gezicht.” In 2020 scoort Yael Shelbia het best op deze mix aan criteria. Ze mag zichzelf een jaar lang ‘s werelds mooiste vrouw noemen. Onthoud deze naam, en vooral haar gezicht.

Bekijk hier de andere modellen, beroemdheden en nieuwe talenten die hoog scoorden.

De mooiste vrouwen volgens de Nederlandse man

Volgens de Nederlandse man is Margot Robbie ‘s werelds mooiste vrouw van 2020. Bekijk hier de volledige top 10, die tevens verrassend uiteenlopend is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.