Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Wonder Woman 1984 bezorgt DC dieptepunt op IMDb en Rotten Tomatoes

In Nederland moeten we nog even geduld hebben voor Wonder Woman 1984 uitkomt, de opvolger van de sterke superheldenfilm Wonder Woman. Na de lockdown en gedoe met Pathé brengt Warner Bros. de film uit op 20 januari.

Een mijlpaal om naar uit te kijken voor de fans. Toch is het misschien wijs om je verwachtingen alvast wat bij te stellen. Als we met een schuin oog naar Amerika kijken, waar de film al uit is in de bioscopen en op HBO Max, dan zijn de eerste signalen niet best.

Wonder Woman 1984: nieuw dieptepunt

Op Rotten Tomatoes scoort Wonder Woman 1984 namelijk slechts 60 procent bij de recensenten. Die website verzamelt zowel recensies van critici als consumenten. Slechts iets meer dan de helft van de journalisten is positief over de film. Dat valt op, gezien de eerste reacties op Twitter zo positief waren.

Onder consumenten scoort de film met 74 procent al gelukkig een stuk beter.

Dubieus record

Op IMDb krijgt de superheldenfilm een dubieuze eer: op het moment van schrijven is het namelijk de slechtst scorende DCEU film. Daar scoort de film namelijk een magere 5.5. Dat hoeft overigens weinig over de film zelf te zeggen: vaak zijn superheldenfilms het slachtoffer van fans die om wat voor reden dan ook de film in kwestie reviewbomben. Oftewel, een lawine aan extreem negatieve recensies en scores, vaak zonder inhoudelijke basis.

Wat dit nieuws zo opmerkelijk maakt is dat de vorige Wonder Woman-film namelijk de best scorende DCEU-film op IMDb is. Die scoort namelijk een dikke 7.4. De rest van de moderne DC-films zitten dus tussen de 5.5 van Wonder Woman 1984 en de 7.4 van Wonder Woman in:

  • Wonder Woman: 7.4
  • Man of Steel: 7.0
  • Shazam!: 7.0
  • Aquaman: 6.9
  • Batman v Superman: Dawn of Justice: 6.4
  • Justice League: 6.3
  • Harley Quinn: Birds of Prey: 6.1
  • Suicide Squad: 6.0
  • Wonder Woman 1984: 5.5

Derde film en Star Wars

Een triest lijstje, gezien Wonder Woman juist een nieuw begin voor Warner Bros. en DC leek te zijn. Eindelijk een degelijke superheldenfilm die zich kan meten met al het moois dat Marvel Studios uitbrengt. Dat regisseur Patty Jenkins met de vervolgfilm niet dat niveau in stand weet te houden is dan ook een grote teleurstelling. Zeker gezien zij mede de toekomst van Star Wars in handen heeft.

Op 20 januari kunnen we zelf gaan oordelen. Overigens houden de matige recensies Warner Bos. niet tegen op het blijkbaar grote succes van 1984 in te spelen. De studio heeft versneld groen licht gegeven voor een derde Wonder Woman-film.

Rotten TomatoesIMDb

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.