Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 6 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

De 10 mooiste sportvrouwen van Nederland volgens de Nederlandse man

De FHM500 ligt weer in de winkel en ook dit jaar hebben een behoorlijk aantal sportvrouwen de lijst weten te halen. Van voetbalsters en handbalspeelsters tot tennisters. Deze dames zijn te vinden op vele verschillende sportvelden, maar vooral op het ijs. Dit zijn de 10 mooiste sportvrouwen van Nederland.

Omdat Nederland het thuisland is van bijzonder mooie sportvrouwen, komt FHM ook dit jaar weer met een speciale award. Namelijk die voor de mooiste sportvrouw van Nederland. Vorig jaar was Jutta Leerdam de hoogst geklasseerde sportvrouw in de FHM500, maar dit jaar is er een andere schaatser langszij gekomen. En haar naam komt toch wel als een verrassing, want we hebben het niet over Suzanne Schulting of Irene Schouten.

Jutta Leerdam voorbij geschaatst in de FHM500

Deze twee prachtige sportvrouwen op schaatsen zijn namelijk respectievelijk de nummer drie en vier in het klassement. Jutta Leerdam moet dit jaar genoegen nemen met zilver en ziet naast haar een groot talent. Op de hoogste trede van het ereschavot staat niemand minder dan Joy Beune. Een nieuwkomer in de schaatswereld en ook meteen de mooiste sportvrouw van 2020.

In de FHM500 vind je het bewijs dat zij terecht tot winnares is uitgeroepen. Er is namelijk flink wat ruimte ingericht voor haar prachtige en sportieve shoot. Hierboven vind je als voorproefje alvast de behind the scenes video. We hebben niets te veel gezegd toch?

De 10 mooiste sportvrouwen van Nederland volgens FHM

Uitgeroepen worden tot de mooiste sportvrouw van 2020 is een grote eer. Zoals we al zeiden is de concurrentie moordend. Vooral op het ijs, maar ook op de atletiekbaan en de op fiets. De top 10 is namelijk gevuld met vrouwen uit allerlei verschillende disciplines, maar één ding hebben ze allemaal gemeen met elkaar: hun schoonheid.

1. Joy Beune

Sport: schaatsen

2. Jutta Leerdam

Sport: schaatsen

3. Suzanne Schulting

Sport: schaatsen

4. Irene Schouten

Sport: schaatsen

5. Tess Wester

Sport: handbal

6. Nadine Visser

Sport: atletiek

7. Jackie Groenen

Sport: voetbal

8. Puck Moonen

Sport: wielrennen

9. Sem Wensveen

Sport: tennis

10. Lieke Martens

Sport: voetbal

De mooiste WAG’s van Nederland

Lieke Martens staat niet alleen in de top 10 mooiste sportvrouwen, maar ook nog in een ander lijstje. De Oranje-leeuwin behoort ook tot de WAG’s (de vrouwen en vriendinnen van voetballers). Ze heeft een relatie met Ajax-doelman Benjamin van Leer.

Benieuwd welke andere vrouwen deze lijst gehaald hebben en welke spelersvrouw is verkozen tot de mooiste WAG van Nederland? Klik dan hier.

Lees ook: De 10 mooiste vrouwen van Nederland volgens de Nederlandse man

Benieuwd welke vrouwen er nog meer in de FHM500 staan? Ga dan snel naar Wehkamp, want daar krijg je het tijdschrift gratis bij de aanschaf van een TABAC-product.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.