Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 31 mei 2020
Leestijd: 4 minuten

WAGs: de 6 mooiste voetbalvrouwen van Nederland

Zoals we inmiddels gewend zijn, heeft FHM ook in 2020 weer de 500 mooiste vrouwen van Nederland weten te verzamelen. In deze lijsten vinden we de mooiste sportvrouwen, zangeressen, actrices maar ook WAG’s. Deze groep vrouwen en vriendinnen van voetballers is inmiddels zo groot, dat ze een eigen award hebben. Deze ging dit jaar naar Nathalie den Dekker en daar mag ze gezien de moordende concurrentie trots op zijn. Net als haar vriend Nick Marsman overigens.

Om in aanmerking te komen voor de titel WAG van het jaar moet je natuurlijk wel een relatie hebben met een voetballer. Aan die eis voldoet Nathalie den Dekker zeker, want ze is al enige tijd samen met Feyenoord doelman Nick Marsman. Naast WAG is Nathalie ook voormalig Miss Nederland en deed ze mee aan de Miss Universe-verkiezing. Tegenwoordig is ze te bewonderen bij Wooninspiraties op RTL4 of In de ban van op RTL7, en schrijft ze columns voor Amsterdam Mag.

1. Nathalie den Dekker is WAG 2020

Nu mag Nathalie den Dekker zich dus ook nog eens WAG 2020 noemen. Het grote nieuws werd haar medegedeeld door Voetbalzone-verslaggever Justus Dingemanse. Het verkiezen van de WAG van het jaar doet FHM namelijk in samenwerking met de populaire voetbalsite. Hoe dat ging zie je in deze video en daarin wordt ook meteen duidelijk waarom Nathalie den Dekker verkozen is.

De titel WAG 2020 is er eentje om trots op te zijn, want de concurrentie is niet mals. Om deze prijs te winnen moest Nathalie den Dekker afrekenen met een aantal prachtige vrouwen die ook een voetballer aan de haak wisten te slaan. Om je een beetje een idee te geven hoe sterk het deelnemersveld dit jaar was, hebben wij onze vijf favorieten voor je op een rij gezet.

2. AnneKee Molenaar

Matthijs de Ligt had het in zijn beginfase bij Juventus behoorlijk lastig, maar iedere keer als hij thuiskwam verscheen er toch weer een lach op zijn gezicht. Logisch, want de verdediger woont samen met AnneKee Molenaar. Ondanks haar jonge leeftijd heeft ze een grote reputatie in de modellenwereld. Daarnaast is ze ook nog eens de dochter van oud-Ajacied Keje Molenaar. Kortom, de perfecte WAG.

3. Beau de Boer

Blijkbaar zoeken vrouwen een man die op hun vader lijkt, want net als AnneKee Molenaar is ook Beau de Boer gevallen voor een voetballer. De dochter van Frank de Boer is namelijk al enige tijd samen met het grootste talent van AZ: Calvin Stengs. Net als haar vader en vriend is Beau de Boer zelf ook enorm sportief. Ze behoort ze tot de grootste handbal talenten van Nederland. Beau de Boer speelt bij landskampioen VOC Amsterdam en komt uit voor Jong Oranje.

4. Estavana Polman

Van een toekomstig handbal heldin gaan we naar misschien wel de beste handbalster van dit moment: Estavana Polman. In 2019 werd ze wereldkampioen met de Nederlandse vrouwen en kreeg ze ook nog de MVP award uitgereikt. Daarnaast is ze tweevoudig WAG, want na een relatie met Mart Lieder is ze sinds 2016 de vriendin van Rafael van der Vaart.

5. Mikky Kiemeney

Vorig jaar vertrok Frenkie de Jong uit Amsterdam en tekende hij een contract bij Barcelona. Een grote stap, maar de talentvolle middenvelder stond er niet alleen voor. Zijn vriendin Mikky Kiemeney ging met hem en dat is zeker een blijvertje. De goedlachse blondine rook zelf ook even aan de topsportwereld, maar koos uiteindelijk om ondernemer te worden. Inmiddels heeft ze haar eigen kledinglijn: Mikky Ki.

6. Lieke Martens

Een WAG die zelf beter kan voetballen dan haar partner. Dat klinkt niet logisch, maar dit lijkt toch echt het geval bij Lieke Martens en Benjamin van Leer. Terwijl vriendlief ballen staat te vangen in de Keuken Kampioen Divisie, scoort Lieke Martens er lustig op los bij de vrouwen van Barcelona. In 2017 werd ze zelfs verkozen tot de beste voetbalster van de wereld.

De FHM500

Benieuwd welke WAG’s er nog meer in de FHM500 staan? Ga dan snel naar Wehkamp, want daar krijg je het tijdschrift gratis bij de aanschaf van een TABAC-product.

Lees ook: De 10 mooiste vrouwen van Nederland volgens de Nederlandse man

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.