Redactie
Redactie Human Interest 30 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Joy Beune volgt Jutta Leerdam op als mooiste sportvrouw van Nederland

Sylvana IJsselmuiden is door FHM uitgeroepen tot de mooiste vrouw van Nederland, maar dat is niet de enige prijs die het welbekende magazine heeft uitgereikt. In de FHM 500 editie van 2020 vinden we namelijk ook de mooiste sportvrouw van het jaar. Opnieuw pakt een schaatster het goud, want de opvolgster van Jutta Leerdam is niemand minder dan Joy Beune.

Voor wie het nog niet wist: Joy Beune is één van de vele aanstormende schaatstalenten die ons land rijk is. Wat goed is komt snel en dat geldt ook voor deze blonde schone uit het Oosten van ons land. In 2017 verscheen ze voor het eerst aan de start bij de NK Afstanden en werd ze tweede op het WK voor Junioren.

Joy Beune de mooiste sportvrouw van 2020

Een jaar later pakte ze het goud in de jongerenafdeling en kroop ze op de NK Afstanden dichter richting de top. Haar grote doorbraak kwam in het seizoen 2018/2019 toen ze tweede werd op het NK Allround. Sindsdien weet iedere schaatsliefhebber wie Joy Beune is en ondanks dat het seizoen 2019/2020 qua prestaties wat tegenviel, ziet de toekomst er rooskleurig uit.

Zo verlengde Joy Beune onlangs haar contract bij Jumbo-Visma en pakte ze dankzij de FHM 500 alsnog een prestigieuze prijs. Net als op de schaatsbaan is ook de concurrentie voor de titel van mooiste Sportvrouw moordend. Toch wist Joy Beune bekende namen zoals Jutta Leerdam, Suzanne Schulting, Tess Wester en Puck Moonen achter zich te houden.

Natuurlijke schoonheid

En wij snappen wel waarom. Net als Sylvana IJsselmuiden heeft Joy Beune een open uitstraling en een prachtige glimlach. Een echte natural beauty. En laten we eerlijk zijn, het lichaam van een schaatster maakt bij veel mannen ook het nodige los. Het is dan ook volledig terecht dat Joy Beune in de FHM 500 verkozen is tot de mooiste Sportvrouw van Nederland.

Joy Beune in de FHM 500

Bij de uitverkiezing tot mooiste sportvrouw hoort natuurlijk ook een prachtige shoot. Bovenaan dit artikel vind je alvast een voorproefje van de opvolgster van Jutta Leerdam, maar voor de rest van de foto’s zul je toch echt de FHM 500 in huis moeten halen. Je kunt ‘em hier bestellen. Dat moet je zeker doen, want Joy Beune is niet de enige die een prachtige shoot heeft gekregen.

Jutta Leerdam

Nog even terug naar vorig jaar, toen Jutta Leerdam er met de titel mooiste sportvrouw van Nederlands vandoor ging in FHM 500. Lees en bekijk hier meer.

Check ook: De 10 mooiste vrouwen van Nederland volgens de Nederlandse man

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.