Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Voetbal 3 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Oranje-speler leidt nieuwe top 10 snelste voetballers ter wereld

Niet de slapende reus Erling Haaland of Kylian Mbappé is de snelste voetballer ter wereld, maar onze eigen Micky van de Ven. Maar is hij ook sneller dan Arjen Robben tegen Spanje tijdens het WK 2014?

Tijdens een machtige sprint, in de wedstrijd Tottenham Hotspur – Brentford op 31 januari 2024, klokte Micky van de Ven een topsnelheid 37,38 kilometer per uur. Hiermee was hij niet alleen fors sneller dan vorig seizoen, toen hij in dienst van Wolfsburg 35,97 kilometer per uur rende. Hij was de snelste van allemaal; van Nederland, van de Premier League en van de hele wereld.

Micky van de Ven snelste voetballer ter wereld

De Premier League is niet alleen de beste, maar ook de snelste competitie ter wereld. Acht van de tien snelste sprints van het seizoen werden namelijk gelopen in Engeland. Het bijzondere aan Micky van de Ven is dat hij niet alleen de snelste van dit seizoen is, maar van alle seizoenen waarin dit werd gemeten – hetgeen sinds het seizoen 2020/2021 het geval is.

Ook grote namen uit buitenlandse competities zijn geen partij voor de 1,93 meter lange verdediger uit Wormer. Zo is de topsnelheid van Kylian Mbappé ‘maar’ 35,67 kilometer per uur. De snelste van de Eredivisie is Couhaib Driouech van Excelsior. Hij rent 34,55 kilometer per uur.

Top 10 voetballers met de snelste sprint

Van alle grote voetbalcompetities ter wereld is dit momenteel de ranglijst van snelste voetballers.

Top 10 snelste voetballers ter wereld
PlaatsVoetballerClubTopsnelheid (km/u)
1Micky van de VenTottenham Hotspur37,38
2Kyle WalkerManchester City37,31
3Chiedozie OgbeneLuton Town36,93
4Pedro NetoWolverhampton Wanderers36,86
5Dominik SzoboszlaiLiverpool36,76
6Dara O’SheaBurnley36,73
7Antonio RudigerReal Madrid36,7
8Anthony GordonNewcastle36,68
9Amadou OnanaEverton36,65
10Mykhailo MudrykChelsea36,63

De wonderbaarlijke waarheid is dat de allersnelste voetballer ter wereld een 22-jarige bankzitter van het Nederlands Elftal is. 

De sprint van Arjen Robben tegen Spanje in 2014

Als we Micky van de Ven denkbeeldig laten sprinten met andere grootheden uit het voetbal, dan is er minimaal één legende van weleer die zich met hem kan meten. De beste Nederlandse voetballer die we hebben zien spelen, rende sneller in de mooiste wedstrijd die we ooit zagen: Arjen Robben tijdens de WK-wedstrijd Nederland – Spanje in 2014.

Volgens de NOS haalde Robben in een sprint tegen Sergio Ramos een topsnelheid van 37 kilometer per uur. Een cijfer achter de komma ontbreekt echter. Rende Robben in zijn legendarische sprint 37,01 of 37,99 kilometer per uur? De techniek uit 2014 is niet geavanceerd genoeg om het ons te vertellen. Laten we het houden op een gelijkspel!

Nog sneller worden met techniek Louis van Gaal

Als Micky van de Ven nóg sneller wil worden, dan is er maar één man die hem kan helpen: Louis van Gaal natuurlijk. De techniek waarmee Louis zijn spelers het afgelopen WK tot vermoeiens toe lastig viel, maakt voetballers wetenschappelijk bewezen sneller.

Micky van de Ven snelste voetballer ter wereld
Micky van de Ven in duel met Vangelis Pavlidis (Afbeelding: ANP)

Check ook het salaris bij Tottenham Hotspur van Micky van der Ven.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.