Felix Decavel
Felix Decavel Reizen 3 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Voor 1.950 euro vaar je in 12 dagen naar Napoleons laatste eiland

Een woestijn van duizenden kilometers water scheidt het eiland van de beschaafde wereld. De reis naar de plek waar Napoleon zijn ballingschap doorbracht, is er een voor avonturiers. Hoe geraak je in Sint-Helena? We zochten het uit per vliegtuig, maar vooral per boot. Spoiler: je kunt in Nederland opstappen.

Voordat je in blind enthousiasme boekt: in een eerder artikel vertellen we hoe je via via Google Flights goedkope vluchten vindt. Als je naar Sint-Helena wenst te reizen met het vliegtuig, zal je ze nodig hebben.

Vluchten naar het eiland van Napoleon

Lang “de meest nutteloze luchthaven ter wereld” genoemd vanwege de onmiddellijke sluiting door veiligheidsproblemen, meteen na de opening. Maar in 2017 was het eindelijk zover. De eerste commerciële vlucht naar Sint-Helena betekende een nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis van het eiland waar Napoleon zijn laatste jaren doorbracht.

Nu vliegt er welgeteld één commerciële airliner naar Sint-Helena, met gemiddeld twee heenvluchten en twee terugvluchten per week. Dan zal je wel eerst naar Zuid-Afrika of tussenstop Namibië moeten afzakken. Luchtvaartmaatschappij Airlink biedt alleen aan om van daaruit rechtstreeks naar het eiland te vliegen, voor ongeveer 1.000 euro heen en terug. In totaal duurt de vlucht vanuit Johannesburg of Kaapstad zo’n 6 uren, met de tussenstop in Walvisbaai inbegrepen. Maar echte avonturiers kunnen ook de boot nemen.

Voor 1.950 euro in 12 dagen naar Sint-Helena varen

Net zoals Napoleon destijds kun je namelijk ook de zeeën temmen op weg naar Sint-Helena. Een tocht die je bovendien kunt ondernemen aan boord het gerestaureerde Nederlandse zeilschip De Oosterschelde. Maak via deze link een virtuele toer langs het dek en de kajuiten om alvast op verkenning te gaan.

Oosterschelde, napoleon, hoe kom je in, sint-helena, eiland
De Oosterschelde, bouwjaar 1918 (Afbeelding: Oosterschelde.nl)

In het spoor van de grondlegger van de evolutietheorie Charles Darwin, maak je deel uit van de wereldreis van het project Darwin 200. De Oosterschelde bevindt zich op het moment van schrijven aan de kust van Spanje. Gelukkig heb je dus nog even voorbereidingstijd.

Etappe 29 van de Darwin 2000 Global Voyage

Want pas na anderhalf jaar zal het schip in Zuid-Afrika aankomen. Etappe 29 van de Darwin 2000 Global Voyage voert je dan van Kaapstad naar Sint-Helena. Op 28 april 2025 zal je klaar moeten staan om aan boord te gaan. En de zeereis voert je in 12 dagen tijd naar het eiland van Napoleon.

9 historisch onjuiste details in Napoleon die de film onthoofden

De tocht naar Sint-Helena kost 1.950 euro per persoon en kun je boeken via oosterschelde.nl. Eens terug aan wal van de beschaafde wereld, ben je een geharde zeebonk die net als de Franse generaal vele stormen heeft doorstaan.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.