Felix Decavel
Felix Decavel Reizen 15 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Met deze hacks vind je extra goedkope vluchten op Google Flights

Niet alleen Skyscanner biedt de mogelijkheid om betaalbaar het vliegtuig op te stappen. Ook met Google Flights vind je tegenwoordig goedkope vluchten. En wel met deze eenvoudige truc.

Mocht je van plan zijn een enkeltje te boeken, kun je meteen naar een van deze landen vliegen die jou veel geld willen betalen om erheen te verhuizen.

Goedkope vluchten met Google Flights

Drie tips voor goedkopere vluchten. Toch zeggen wij: bekijk ook eens deze treinreizen tegen vliegschaamte.

Cookies uit

Eerste tip, en die geldt zowel voor Google Flights als voor Skyscanner: wijs de cookies altijd af. Of zoek via een incognito tabblad. Aanbieders tracken jouw verkeer om te kijken welke vluchten en data het populairst zijn. Indien je niet meteen boekt, kan het plots zijn dat je de dag erna al een gigantisch bedrag meer dient op te hoesten voor exact dezelfde reis. En zeker als je meermaals naar dezelfde vluchten en data kijkt.

‘Ontdekken’

De volgende truc is even eenvoudig als doeltreffend. Toch zie je het waarschijnlijk over het hoofd. Wanneer je naar de homepage van Google Flights surft, dien je de gebruikelijke informatie in te voeren.

google flights, google vluchten, goedkope vluchten, skyscanner
(Afbeelding: Google)

Je geeft op vanwaar je wil vertrekken, waar je naartoe wenst te vliegen en op welke data. Maar wist je dat je alles blanco kan laten behalve de luchthaven van vertrek? Klik op op ‘Ontdekken’ en je ziet meteen alle mogelijke bestemmingen over de hele wereld, met daarbij de meest goedkope prijzen!

google flights, google vluchten, goedkope vluchten, skyscanner
(Afbeelding: Google)

Zodra je op een bestemming klikt, toont Google Flights welke luchtvaartmaatschappijen er allemaal naartoe vliegen, hoe lang de vluchten duren en voor welke prijzen.

google flights, google vluchten, goedkope vluchten, skyscanner
(Afbeelding: Google)

Kijk naar dagen in plaats van data

De derde en laatste tip die we je kunnen meegeven om goedkope vluchten te vinden, met Google Flights of met Skyscanner, kun je honderden euro’s besparen als je flexibel bent. Kijk niet naar data, maar naar dagen. Op dinsdagen, woensdagen en zaterdagen vlieg je nagenoeg altijd goedkoper dan op andere dagen, uitgezonderd van feestdagen wanneer vluchten juist duurder uitvallen.

Dit kost een privéjet huren van Amsterdam naar Rotterdam

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.