Alrik de Jong
Alrik de Jong Gezondheid 31 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Erling Haaland heeft dezelfde bizarre slaaptip als Arie Boomsma

Wat doe je om beter te slapen? Juist, tape op je mond plakken. Net als Arie Boomsma en Erling Haaland.

Blijkbaar is Erling Haaland een fervent Manners-lezer. Eerder deze week las je over de slaapmethode van Arie Boomsma, die overigens prima onderbouwd is door de wetenschap. En ja hoor, nu klapt de Noorse superspits van Manchester City ook uit de school.

Haaland slaapt met tape op zijn mond

Voetballer Erling Haaland heeft bijzondere gewoontes, zoals zijn workouts, die hem helpen zijn goede vorm op het veld te behouden. De wereldspits onthulde in een podcast van youtuber Logan Paul dat hij ‘s nachts slaapt met een dichtgeplakte mond. Voordat hij naar bed gaat, draagt hij zo’n drie uur een bril die blauw licht blokkeert.

“Ik denk dat slaap het allerbelangrijkste ter wereld is. Om goed te kunnen slapen, gebruik ik de bril en doe ik ook alles om alle signalen van buiten in de slaapkamer te vermijden”, zegt Haaland. “Je zou moeten proberen je mond af te plakken. Ik doe dat als ik ga slapen. Het is niet goed om allerlei verschillende dingen te doen, maar het levert wel iets op om elke dag een paar kleine dingen voor een langere periode te doen.” Je leest het goed, hij gaat zelfs nog een paar stapjes verder dan Arie Boomsma.

Breathwork en blauwlicht om beter te slapen

Haaland zegt dat hij zijn mond afplakt met tap om de ademhaling door zijn neus te verbeteren. Hij stelt ook dat elektronische apparaten met blauw licht de slaap kunnen beïnvloeden en dat hij daarom de bril draagt. Het werkt blijkbaar: hij maakte afgelopen seizoen 52 doelpunten voor Manchester City en won met zijn ploeg de landstitel, Champions League en FA Cup.

Check ook deze achttien regels van Arie Boomsma voor een betere nachtrust. Ja, je moet er wat voor over hebben om goed te slapen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.