Coen Grutters
Coen Grutters Auto's & Motoren 16 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Memphis Depay investeert in zeldzame Mercedes ‘Virgil Abloh’

Memphis Depay schroomt niet om te flaneren met zijn rijkdom. Zijn meest recente aankoop doet vermoeden dat hij haast niet meer weet wat hij met zijn centen aan moet. Depay trakteerde zichzelf op een Mercedes-Maybach die wel heel smaakgevoelig is samengesteld.

Het is overigens geen standaard model, als je dat überhaupt kunt zeggen over een Mercedes-Maybach, maar een Virgil Abloh-editie van de S 680. Op Instagram pronkt de voetballer met een afbeelding van de luxewagen en schrijft erbij: ‘investments’.

Mercedes-Maybach ‘Virgil Abloh’ als investering

Memphis Depay ziet deze Virgil Abloh-editie dus als investering. Auto’s zijn over het algemeen geen goede belegging. Zodra je bij de dealer wegrijdt, pleegt de afschrijving een aanslag op je portemonnee. Bij extreem exclusieve auto’s is dat soms anders. Zo betaal je voor de duurste occasion van Nederland bijna twee keer zoveel als de nieuwprijs.

De Mercedes-Maybach S 680 by Virgil Abloh is ook zo’n exclusieve wagen. Er zijn namelijk slechts 150 mensen op aarde die zich eigenaar mogen noemen van een S 680 in deze uitvoering en Memphis Depay is daar een van. Abloh was een bekend modeontwerper die anderhalf jaar geleden helaas is komen te overlijden. Hij heeft nog wel zijn stempel gedrukt op deze zeldzame bolide, al zal niet iedereen fan zijn van de stijl.

De S 680, die wordt aangedreven door een dikke V12 met 612 pk, is namelijk gespoten in zowel zwart als een zandkleur. Zelfs de decadente wielen zijn niet overgeslagen in de spuitcabine en ook in het luxueuze interieur komt de zandkleur terug. Voor sommigen wellicht een tikkeltje patserig, al is Memphis Depay daar niet vies van. De voetballer reed zichzelf eerder in de kijkers toen hij met zijn peperdure cabriolet door Amsterdam cruiste.

Het wagenpark van Memphis Depay

Toen zat Memphis Depay zelf achter het stuur. Bij zijn nieuwste aanwinst, die hem ongeveer een half miljoen euro heeft gekost, zal dat vermoedelijk niet het geval zijn. De S 680 is bij uitstek een bolide waarin je gechauffeurd wordt. Dat geldt overigens voor de meeste auto’s uit het exclusieve wagenpark van de voetballer. Meer weten over deze zandkleurige Maybach? Kijk dan de video hieronder, gemaakt door onze collega’s van Autovisie.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.