Alrik de Jong
Alrik de Jong Crypto 13 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Memphis Depay lanceert NFT-club: geen apen, maar leeuwen

Memphis Depay heeft zijn eigen NFT-club opgericht, Memphis Lions Club genaamd. Duidelijk geïnspireerd op Bored Ape Yacht Club, waar hij zelf ook lid van is, maar dan met leeuwen in plaats van apen. De hype eromheen moet nog groeien. Je bent in ieder geval welkom in de Memphisverse.

Memphis Depay is een notoire investeerder in non-fungible tokens. Even kort wat duiding: een NFT is een onvervangbare token die wordt ondersteund door blockchain-technologie. Als koper krijg je de rechten op een uniek stukje code, vaak een creatieve uiting, in de breedste zin van het woord. Er gaat veel geld in om. Lees hier meer.

NFT-project Memphis Lions Club

De NFT-markt kun je vergelijken met de kunstmarkt, al kun je hier als niet kunstenaar of kunstkenner ook een graantje meepikken. Het gaat erom dat je een hype creëert of toevallig een gek tegenkomt die jouw digitale kunstwerk voor miljoenen wil kopen. Tegenwoordig heb je er ook hele clubs omheen, zoals de Bored Ape Yacht Club, waarover later meer. Hier lijkt Memphis Lions Club in ieder geval op geïnspireerd te zijn.

Op het Instagram-account zie je verschillende leeuwen uit de NFT-collectie. Ze gaan binnenkort in de verkoop. Uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat de crypto-kunstwerken meer waard worden.

Memphis Depay en de Bored Ape Yacht Club

Dat gebeurde ook bij onder meer de non-fungible tokens van Bored Ape, waar een grote hype omheen werd gecreëerd. Zo betaalde Eminem omgerekend 450.000 dollar voor een dergelijke NFT-aap en legde ook Memphis Depay ook een fors bedrag neer voor een digitaal kunstwerk van een aap.

Als je in het bezit bent van zo’n Bored Ape-NFT, is dat direct je lidmaatschap van de begeerde Bored Ape Yacht Club (BAYC). Als lid heb je exclusieve voordelen, zoals toegang tot THE BATHROOM. In deze ruimte werken leden samen aan een digitaal kunstwerk, dat ook wel weer veel waard zal worden als non-fungible token. Of er een vergelijkbaar iets wordt opgezet met de Memphis Lions Club, is niet helemaal duidelijk. De naam doet het in ieder geval wel vermoeden.

Memphisverse

Feit is dat Memphis Depay jou uitnodigt in de Memphisverse en de eerste NFT-leeuwen uit de Lions Club te koop staan. Nu nog relatief betaalbaar, maar of ze evenveel waard worden als die apen is de vraag.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.