Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 13 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

De rijkste jonge selfmade vrouw van Nederland is een oud-docent

Ieder jaar zet tijdschrift Quote de 100 rijkste selfmade miljonairs op een rij, die allemaal jonger zijn dan 40 jaar. Eerder schreven we al over wie ondernemer Adriaan Mol precies is, die met een vermogen van maar liefst 3,5 miljard de nummer 1 heeft bemachtigd. Vandaag kijken we naar de rijkste vrouw uit de lijst, met speciaal aandacht voor Sharon Hilgers.

In de hele Quote Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs staan welgeteld drie vrouwen. Een veel te lage score wat ons betreft, dus zetten we deze vrouwen, en met name de rijkste Nederlandse selfmade vrouw onder de 40 jaar, graag in het zonnetje.

De rijkste selfmade vrouwen van Nederland

Op de 47e plaats van de Top 100 Jonge Miljonairs 2022 is Nikkie Plessen te vinden met een vermogen van 28 miljoen euro. Deze veelzijdige vrouw heeft waarschijnlijk geen introductie nodig. Plessen begon haar carrière als actrice in Onderweg naar Morgen, maar inmiddels is haar cv een stuk langer. Zo presenteert ze niet alleen programma’s, maar startte ze ook haar eigen modelabel, kledinglijn, lifestyle-platform en make-up-lijn. Tot voor kort was de 37-jarige vrouw ook te zien als investeerder in het programma Dragon’s Den.

Eén plek boven haar in de Quote Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs staat Doutzen Kroes. Ook dit topmodel heeft een geschat vermogen van 28 miljoen euro en heeft eigenlijk geen introductie nodig. Tijdens de coronacrisis kwam er veel kritiek op Doutzen. Niet alleen omdat ze filmpjes postte over vaccins die gemaakt zouden zijn door ‘satanisten’, maar ook omdat ze met haar miljoenen aan vermogen coronasteun aanvraagde.

Rijkste selfmade vrouw van Nederland onder de 40

Vorig jaar waren Doutzen en Plessen nog de enige twee vrouwen in de Top 100, maar er is dit jaar een vrouwelijke nieuwkomer. Deze ondernemer staat niet alleen voor het eerst in de lijst, maar weet met haar vermogen meteen nummer 29 in de lijst te bereiken. Hiermee is ze dus de hoogst genoteerde vrouw.

We hebben het over de 32-jarige Sharon Hilgers, de oprichter van sieradenmerk My Jewellery. Zij heeft momenteel een geschat vermogen  van 45 miljoen euro. Niet slecht voor een ‘uit de hand gelopen hobby’, zoals ze haar bedrijf zelf omschreef in een interview uit 2019.

Sharon Hilgers was docent Frans op een middelbare school, maar wilde ook iets doen waar ze haar creatieve ei in kwijt kon. De sieraden die ze maakte, postte ze op haar social media-kanalen, die steeds sneller groeiden. Toen ze op een dag een ouderavond op school vergat, omdat ze met haar hoofd bij My Jewellery zat, wist ze dat ze een keuze moest maken.

Sharon Hilgers en de groei van My Jewellery

De rijkste jonge selfmade vrouw van Nederland zal nu blij zijn met haar keuze om vol voor haar eigen bedrijf te gaan. My Jewellery groeide sindsdien uit tot een van de snelst groeiende e-commerce bedrijven van Nederland, met twintig fysieke winkels verspreid over Nederland en 400 medewerkers in dienst.

Binnenkomen op plek 29 van de Quote Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs is niet verkeerd en al helemaal omdat Sharon Hilgers hier grotendeels op eigen kracht is gekomen. Dit in tegenstelling tot veel mannelijke ondernemers in de lijst die ‘hulp’ hebben gehad van investeerders.

Quote Top 100 Jonge Miljonairs

Benieuwd naar de hele lijst? Het nummer met de hele Quote Top 100 Jonge Miljonairs ligt nu in winkels.

5 verrassende feiten over de rijkste Nederlander en haar vermogen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.