Felix Decavel
Felix Decavel Jachten 14 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Giorgio Armani onthult enorm superjacht: ‘Net als een maatpak’

Giorgio Armani is blijkbaar een man van vele talenten. De legendarische mode-ontwerper sloeg de handen ineen met een vooraanstaande schepenbouwer. Het resultaat? Een prachtig staaltje marinekunst. Het 72 meter lange superjacht wordt in 2024 te water gelaten.

The Italian Sea Group is al een half millennium (!) gespecialiseerd in het vervaardigen van luxe superjachten voor de hoogste echelons van onze samenleving. Al sinds 1545 rollen er schepen van de band uit het dok in Marina di Carrara, Italië. Maar het mooiste exemplaar van de hand van Giorgio Armani zal pas volgend jaar de wereldwijde wateren versieren.

“De zee en design zijn twee van mijn grootste passies. Met deze nieuwe samenwerking heb ik mijn idee van inrichting en decor uitgebreid naar de nautische wereld, waarin – net als in de mode – esthetiek en functionaliteit samenkomen in een natuurlijke en elegante stijl. Dankzij dit zeer stimulerende project kan ik met Armani ruimtes op maat creëren – net zoals maatpakken – met hetzelfde vakmanschap bij de keuze van de materialen, de details en de productie”, aldus Giorgio Armani, voorzitter en CEO van het Armani Emporium.

De jacht in het bezit van Giorgio Armani

De mode-goeroe is dan ook een ultieme levensgenieter die al jaren houdt van de yachting lifestyle, getuige zijn eigen persoonlijke superjacht die Armani voor 60 miljoen euro op de kop tikte in 2008.

superjacht, armani
De superjacht die sinds 2008 in het bezit is van Giorgio Armani (Afbeelding: Codecasa)

Maar nu heeft hij dus zelf een ‘avant-garde’ megajacht bedacht. En ontworpen, in de stijl die je van hem mag verwachten.

De 72 meter lange superjacht ontworpen door Armani

Het is het eerste van twee exemplaren die Giorgio Armani voor The Italian Sea Group zal ontwerpen. En aan de hand van deze kiekjes, zal het moeilijk worden om zichzelf te overtreffen. Dit is het Admiral-megajacht.

Al aan het dromen van een leven op zee? Misschien kun je een kajuit boeken op het eerste residentiële cruiseschip waar je permanent kan wonen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.