Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's & Motoren 9 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Lucid Air maakt in dragrace gehakt van Model S Performance

Lange tijd heeft Tesla kunnen pochen met de snelheid en range van hun bolides, maar nu is het tijd op pas op de plaats te maken. Nieuwkomer Lucid Motors komt namelijk met de Air. Op papier is dit de ultieme Tesla-killer, maar hoe zit dat in de praktijk? Op die vraag hebben we nu (deels) een antwoord gekregen.

De Lucid Air heeft het namelijk in een dragrace opgenomen tegen de Tesla Model S Performance, die voorheen beter bekend stond als de P100D. Qua acceleratie behoort deze bolide tot de snelste productie auto’s ter wereld. Alleen dit handje vol peperdure sportwagens kunnen deze Tesla bijhouden in een sprint tot 100 km/u. Maar daar gaat er met de Lucid Air dus nog eentje bijkomen.

Lucid Air op alle fronten een Tesla-killer

De laatste weken is er steeds meer bekend geworden over de Lucid Air en de ene specificatie is nog indrukwekkender dan de ander. Zo heeft het topmodel een 130 kWh-accu die goed is voor een bereik van 728 kilometer. Aanzienlijk meer dan de huidige nummer één, Tesla, kan bieden. Daarnaast kan deze accu ook nog eens met 300 kW opgeladen worden. Dit betekent dat je in minder dan twintig genoeg kunt bijladen om vervolgens in één ruk van Amsterdam naar Parijs te rijden.

Dat zijn flinke tikken richting Tesla, maar het wordt nog erger voor het merk dan Elon Musk. Ook op het gebied van snelheid legt de Model S het af tegen de nieuwkomer. Lucid Motors heeft namelijk een video gedeeld waarin hun Lucid Air het opneemt tegen een Tesla Model S Performance. Dit gebeurt in een dragrace van 400 meter. Hieronder kun je zien hoe dat afloopt. Aangezien Lucid Motors deze video zelf plaats, kun je wel raden wat de uitkomst is.

De Lucid Air zet een tijd neer van 9,9 seconden en komt met 232 km/u over de streep. Hoe snel de Model S Performance was, wordt niet aangegeven. Deze tijd ligt in ieder geval boven de 10 seconden, want op de finishlijn zitten er ongeveer twee autolengtes tussen beide bolides. Waarom de Lucid Air zoveel sneller is én ook nog een betere range heeft dan de Tesla Model S lees je hier.

Ook nog competitief geprijsd

Later vandaag wordt de Lucid Air officieel gepresenteerd. Dan zal ook de prijs bekendgemaakt gaan worden. De verwachting is dat het topmodel in Amerika ongeveer 100.000 dollar gaat kosten. Ook qua prijs belooft het dus een echte Tesla-killer te worden. De basisversie gaat naar verwachting ongeveer 55.000 dollar kosten.

Update: Inmiddels heeft Lucid Motors officieel bekendgemaakt wat de Lucid Air gaat kosten. Helaas valt de prijs hoger uit dan verwacht. De topversie, die ‘Dream’ heet, gaat in de VS (na belastingen) 161.500 dollar kosten. Andere opties zijn de Grand Touring (€110.000), de Touring (€85.000) en de nog naamloze ‘instapper’ (€60.000).

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.