Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's 18 mrt 2020

Tesla Model S verslaan in een dragrace? Dat kan met deze 5 productieauto’s

Het is inmiddels alweer zeven jaar geleden dat de eerste Model S van de band rolde. Op veel fronten een indrukwekkende elektrische auto, maar het ging toch vooral over de ongekende acceleratie. Van 0 naar 100 km/u in 2,6 seconden is bizar. Dat was toen zo, maar ook vandaag de dag blijft de Tesla Model S gemakkelijk overeind in een dragrace.

Een elektrische auto hoeft geen toeren op te bouwen. Dit betekent dat vanuit stilstand meteen al het koppel beschikbaar is. Daar profiteert de Tesla Model S P100D Performance met zijn 967 Nm (in Ludicrous mode) optimaal van. Daarnaast heeft de auto geen versnellingen waardoor je gewoon door kunt trappen. Dit maakt de Tesla Model S bijna onverslaanbaar in een dragrace. Bijna, want er zijn een aantal productieauto’s die minimaal gelijkwaardig zijn.

5 productieauto’s die sneller accelereren dan de Tesla Model S

5. Porsche 918 Spyder (0-100 km/u in 2,6 seconden)

Op gelijke hoogte met de Tesla Model S staat de Porsche 918 Spyder. Een bloedsnelle hybride cabrio. Onder de motorkap ligt namelijk niet alleen een atmosferische 4.6 liter V8, maar ook nog twee elektromotoren. Zoals de naam al verklapt zijn er 918 van gemaakt. Eentje daarvan staat in Nederland te koop, maar is zeker niet goedkoop. 1,1 miljoen euro moet er overgemaakt worden. Daar kun je dus ook zeven Tesla Model S P100D modellen van kopen.

Porsche 918 Spyder Tesla Model S dragrace 0-100 km/u
De Porsche 918 Spyder. (Afbeelding: Porsche)

4. Koenigsegg Regera (0-100 km/u in 2,6 seconden)

Dankzij een ingenieus systeem heeft de Koenigsegg Regera net als de Tesla Model S geen versnellingsbak. Groot verschil met de auto van Elon Musk is dat deze Zweedse bolide geen volledige elektrische auto is, maar hybride. Naast de elektromotoren beschikt hij namelijk ook nog over een 5.0 liter V8. Bij elkaar goed voor 1.500 pk en 2.000 Nm koppel. Genoeg om dit twee miljoen euro kostende beest in 2,6 seconde op de 100 km/u te krijgen.

Koenigsegg Regera
De Koenigsegg Regera (Afbeelding: Koenigsegg)

3. Bugatti Veyron (0-100 km/u in 2,5 seconden)

Waar de Porsche 918 Spyder en de Koenigsegg Regera deels gebruik maken van een elektrische aandrijving, doe dit monster het volledig op de ouderwetse manier. Alle 1.001 pk’s komen uit de 8.0 liter W16-motor met vier turbo’s. Genoeg om de Bugatti Veyron in 2,5 seconden van 0 naar 100 km/u te schieten. Daar hangt alleen wel een prijskaartje aan, en dan hebben we het niet alleen over de aanschafprijs van ongeveer een miljoen euro. Hij heeft daarnaast namelijk ook nog een gemiddeld verbruik van 1 op 4,1. Dan is een Tesla Model S toch wel een stuk goedkoper.

Bugatti Veyron Tesla Model S dragrace 0-100 km/u
De Bugatti Veyron (Afbeelding: Bugatti)

2. Bugatti Chiron (0-100 km/u in 2,4 seconden)

Verreweg de duurste auto op deze lijst is de opvolger van de Veryron: de Bugatti Chiron. Met een prijskaartje van 2,5 miljoen euro is dit één van de meest exclusieve auto’s ter wereld, maar ook één van de snelste. Dankzij de 1.500 pk krachtige W16-motor vliegt deze 2.000 kilo zware kolos in 2,4 seconde van 0 naar 100 km/u. Dat is indrukwekkend, maar de Chiron blinkt vooral uit in topsnelheid. De productversie is begrensd op 420 km/u en er is zelfs een door Bugatti aangepaste versie van de Chiron die 490 km/u wist te halen.

Tesla Model S dragrace 0-100 km/u
De Bugatti Chiron. (Afbeelding: Bugatti)

1. Dodge Challenger Demon (0-100 km/u in 2,4 seconden)

Opmerkelijke genoeg is de snelste auto in deze lijst ook de goedkoopste. Met een prijskaartje van 71.500 euro (exclusief belastingen) is hij zelf een stuk goedkoper dan de Tesla Model S. Hoe kan deze auto dan zo snel zijn? Nou, omdat deze auto gemaakt is voor dragraces. Alles is in het werk gesteld om de Dodge Challenger Demon zo snel mogelijk te maken in een rechte lijn. Van de krachtige 6.2 liter V8 tot de extra brede banden. Als je alleen rechtdoor moet, is dit de auto die je zoekt.

2018 Dodge Challenger SRT Demon Tesla Model S dragrace 0-100 km/u
De Dodge Challenger SRT Demon. (Afbeelding: Wheelsage / Porlamfer)

Waar is de Tesla Model S killer?

Misschien had je in dit lijstje ook de Taycan verwachy. Deze volledige elektrische Porsche is inderdaad bloedsnel, maar komt toch echt net te kort. Hoeveel precies lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Autovisie

Reageer op artikel:
Tesla Model S verslaan in een dragrace? Dat kan met deze 5 productieauto’s
Sluiten