Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's & Motoren 20 aug 2020

Lucid onthult bizarre laadsnelheid en deelt opnieuw tik uit aan Tesla

Steeds meer concurrenten knagen aan het marktaandeel van Tesla, maar Elon Musk hoeft zich nog geen zorgen maken. Zijn merk staat nog steeds op veel punten bovenaan en blijft een zeer populaire optie. Toch dreigt daar binnenkort verandering in te gaan komen. Lucid Motors komt namelijk met de Lucid Air, en de laadsnelheden die deze elektrische auto kan halen zijn zeer indrukwekkend.

Lucid Motors beweert namelijk dat de Air twintig mijlen per minuut kan laden. Dat is iets meer dan 31 kilometer. Dit betekent dat je in minder dan twintig genoeg kun bijladen om vervolgens in één ruk van Amsterdam naar Parijs te rijden. Met deze bizarre laadsnelheid verslaat de Lucid Air alle andere auto’s op de markt.

Sneller dan de Tesla V3 Supercharger

Zelfs wanneer je een Tesla aan een V3 Supercharger hangt, ga je dit soort snelheden niet halen. Deze levert namelijk 250 kW en dat is genoeg om iets meer dan 24 kilometer per minuut te laden. Dat is zeer indrukwekkend en met afstand de hoogste snelheid van dit moment, maar daar gaat de Lucid Air met zijn 300 kW laden dus wel verandering inbrengen.

Toch kan Elon Musk rustig gaan slapen, want Tesla heeft nog steeds een immense voorsprong. Zij hebben namelijk al een enorm netwerk met snelladers. 300 kW laden met je Lucid Air kan nog nergens. De nieuwkomer is daar overigens wel druk mee bezig. Lucid Motors is hiervoor een samenwerking aangegaan met dochteronderneming van Volkswagen: Electrify America.

Lucid Air Tesla-killer
De Lucid Air. (Afbeelding: Lucid Motors)

Dit bedrijf gaat een netwerk aanleggen dat bestaat uit 2.000 publieke laadstations. Maar, zoals de naam van het bedrijf al doet vermoeden, komen deze allemaal in Amerika. Hoe lang het gaat duren voordat alle palen klaar zijn voor gebruik en of er ook plannen zijn voor Europa is nog niet bekend.

De bizarre range van de Lucid Air

De kans is dus groot dat Lucid Air kopers aan het begin amper van de hoge laadsnelheid kunnen genieten. Toch is deze nieuwkomer zeker het overwegen waard. De laadsnelheid is namelijk bij lange na niet de enige reden om voor een Lucid Air te gaan. Nog veel interessanter is de ongekende range en acceleratie. Ook op die gebieden moet Tesla het namelijk afleggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lucid onthult bizarre laadsnelheid en deelt opnieuw tik uit aan Tesla
Sluiten