Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 7 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Recordbreker: LEGO’s grootste set ooit is nu beschikbaar

Er is een nieuwe allergrootste LEGO-set ooit: de LEGO Art 31203 World Map, een reusachtige wereldkaart waarop jij je reizen kunt plotten.

Vorig jaar onthulde LEGO de allergrootste set in de geschiedenis van de speelgoedfabrikant. Dan hebben we het over het Colosseum, dat met 9036 een reusachtige en historische bouwklus is.

Grootste set ooit

Perfect voor deze tijd, gezien er buiten de deur bar weinig te doen is. Dat heeft LEGO ook door, want de reusachtige sets voor volwassenen vliegen je om de oren. Onlangs bracht het bedrijf de grootste Marvel-set tot nu toe uit, en ook het record van het Colousseum is alweer gebroken.

Dat is namelijk niet meer de grootste LEGO-set ooit. De eerder deze week aangekondigde LEGO Art 31203 World Map heeft het historische bouwwerk namelijk van de troon gestoten. Met maar liefst 11695 steentjes is het gat nog behoorlijk ook.

LEGO Art 31203 World Map

Een vergelijking die natuurlijk niet helemaal eerlijk is. De Art-serie, die we kennen van portretten van Darth Vader, de Beatles en Harry Potter, bestaat namelijk uit minuscule nopjes waarmee je pixel-art maakt. Andere koek dus.

Dat mag de pret niet drukken, want man, wat is de World Map tof. Het gaat om een gigantische wereldkaart van 104 centimeter breed en 65 centimeter hoog. Met veertig Technic-platen en tig nopjes bouw je een kleurrijke kaart waar je U tegen zegt:

LEGO onthult nieuwe grootste set ooit met imposante wereldkaart
🔥 (Afbeelding: LEGO)

Je kunt zelf kiezen op welke manier je de werelddelen weergeeft. Door delen te verschuiven kun je drie verschillende wereldkaarten bouwen, al ben je alleen al met één kaart al dagen zoet.

Podcast en reizen plotten

Gelukkig bouw je eerst een legenda die het kleuren selecteren een stuk makkelijker maakt. Plus: er is een bijbehorende podcast die je ondertussen vermaakt.

Straks, als we weer op reis kunnen, dan kun je met de gekleurde steentjes zelf markeren waar je al geweest bent. Zo wordt het zo’n nostalgische wereldkaart waarop je kunt wegkrassen waar je al geweest bent, maar dan van LEGO.

Pittig prijskaartje

Briljant idee weer! En dan nu even slikken, want het prijskaartje is net zo reusachtig als de LEGO World Map zelf. In Nederland kost de imposante set namelijk 249,99 euro. Veel spaarplezier!

6 nieuwe LEGO Marvel-sets onthuld: must-have Infinity Gauntlet en meer

LEGO onthult nieuwe grootste set ooit met imposante wereldkaart
🔥 (Afbeelding: LEGO)
LEGO onthult nieuwe grootste set ooit met imposante wereldkaart
🔥 (Afbeelding: LEGO)
LEGO onthult nieuwe grootste set ooit met imposante wereldkaart
🔥 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.