Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 7 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO viert alvast Nieuwjaar met mythische nieuwe bouwsets

LEGO laat je alvast in de feestsferen komt met twee kleurrijke sets ter ere van het Chinees Nieuwjaar. Builds die ook zonder die context opvallend tof uitpakken.

LEGO-fans lopen steevast een aantal maanden voor op de rest, vanwege het simpele feit dat de Deense fabrikant al maanden van tevoren nieuwe sets onthuld. Daardoor werden bijvoorbeeld begin oktober al de eerste kerst-sets van het merk aangekondigd. In september kon je al adventskalenders aanschaffen.

LEGO viert Chinees Nieuwjaar

Wat komt na kerst? Precies, de jaarwisseling. LEGO is al enkele jaren bezig met een Chinees offensief, net zoals praktisch elk andere bedrijf. De Chinese markt is booming, met enorme potentie voor Westerse partijen.

In 2019 opende de fabrikant al zijn eerste LEGO Store in China. Die push komt ook gepaard met een speciale op de Chinese markt gefocuste animatieserie, inclusief bijbehorende sets, waarvan je in dit artikel het tofste exemplaar kunt bewonderen.

Soms levert dat ook sets op met een wereldwijde appeal. Want een tof bouwwerk is voor de LEGO-liefhebber altijd interessant, wat het thema ook is. Twee zojuist aangekondigde sets voldoen zeker aan dat criterium. Dan hebben we het over twee nieuwe LEGO Lunar New Year-sets, ter ere van het Chinees Nieuwjaar: 80112 Auspicious Dragon en 80113 Family Reunion Celebration.

LEGO 80112 Auspicious Dragon

LEGO 80112 Auspicious Dragon laat je met 1171 stenen een mythische draak bouwen, om het Jaar van de Draak te vieren. Je kunt de draak op dynamische wijze poseren, bovenop een stenen rots, met golven die er omheen slaan.

LEGO sets januari 2024 LEGO 80112 Auspicious Dragon en 80113 Family Reunion Celebration Chinees Nieuwjaar
LEGO 80112 Auspicious Dragon en 80113 Family Reunion Celebration Chinees Nieuwjaar (Afbeelding: LEGO)

Let ook op het toffe gebruik van LEGO-steentjes om schubben te creëren. Chinees of niet: het levert een toffe build op voor volwassenen, die vanaf 1 januari ook gewoon in Nederland geleverd wordt. Het prijskaartje? 89,99 euro.

LEGO 80113 Family Reunion Celebration

De tweede nieuwe set ter ere van het Chinees Nieuwjaar is eigenlijk een throwback. LEGO 80113 Family Reunion Celebration is namelijk een eerbetoon aan de allereerste Chinees Nieuwjaar-set, New Year’s Eve Dinner, uit 2019. Deze flinke set bestaat uit 1823 stenen, waarmee je een traditioneel Chinees restaurant in elkaar zet.

LEGO 80112 Auspicious Dragon en 80113 Family Reunion Celebration Chinees Nieuwjaar
LEGO 80112 Auspicious Dragon en 80113 Family Reunion Celebration Chinees Nieuwjaar (Afbeelding: LEGO)

Ouders, kinderen, opa en oma: met dertien minifiguurtjes kun je een flink diner in scène zetten. Inclusief karaoke-set. De streetfood-karretjes op straat maken het plaatje helemaal af. Ook hier geldt: zonder de link met het Chinees Nieuwjaar is het nog steeds een toffe toevoeging voor elke LEGO-stad, juist omdat het weer wat anders is dan het zoveelste LEGO City-gebouw. Family Reunion Celebration wordt vanaf 1 januari geleverd en kost 99,99 euro.

Vind je nu al bezig zijn met Nieuwjaar toch iets te overdreven? Check dan ook de toffe Star Wars-sets die de fabrikant afgelopen maand onthulde.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.