Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 2 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

LEGO dropt 18+ Star Wars-set waar fans al tijden op hoopten

LEGO’s briljante 18+ R2-D2 van vorig jaar hoeft eindelijk niet meer alleen te zijn. De iconische droid is herenigd met zijn gouden filmgenoot: C-3PO. Een Star Wars-weerzien van jewelste.

LEGO schiet vaak in de roos, maar de lat ligt met de steeds hogere prijzen van het merk ook behoorlijk hoog. Daardoor gebeurt het steeds vaker dat fans in de eerste instantie razend enthousiast op een nieuwe set reageren, tot ze het bijbehorende prijskaartje ontdekken.

LEGO Star Wars 75398 C-3PO

Denk aan de nieuwe droids-set van LEGO, waarmee je Star Wars-droids allerlei creatieve pakjes aan kunt trekken. In de basis een geinige set, maar met een prijskaartje van 99,99 euro zeggen veel Star Wars-fans ‘m toch links te laten liggen. Nog even op korting wachten.

Gelukkig is er een andere gloednieuwe Star Wars-set die wél weet te bekoren, al helemaal als je ‘m koppelt aan zijn grote vriend R2-D2. Dan hebben we het over LEGO Star Wars 75398 C-3PO, een 38 centimeter hoge miniatuurversie van C-3PO.

LEGO C-3PO Star Wars R2D2
(Afbeelding: LEGO)

De droid van Anakin die in vrijwel elk stukje Star Wars-media wel een rol speelt. De 18+-set komt gepaard met 1132 steentjes, waarmee je de gouden droid in elkaar kunt zetten, inclusief een musemwaardig informatiebordje en een minifiguurtje van C-3PO.

Perfecte match met R2-D2

Met een prijskaartje van 139,99 euro is LEGO Star Wars 75398 C-3PO wellicht aan de prijzige kant, maar je krijgt er wel echt een toffe display piece voor terug. Sterker nog, eigenlijk zou je voor het perfecte Star Wars-plaatje nog dieper in de buidel moeten tasten; LEGO heeft deze nieuwe C-3PO-set namelijk perfect op schaal gemaakt om naast de 75379 R2-D2 van vorig jaar te passen.

LEGO C-3PO Star Wars R2D2
(Afbeelding: LEGO)

Check de beelden in dit artikel en je kunt niet anders concluderen dan dat de twee Star Wars-iconen elkaar nodig hebben. Je haalt twee met elkaar opgegroeide asielkatten toch ook niet uit elkaar? Precies.

LEGO Star Wars 75398 C-3PO kost 139,99 euro en wordt vanaf 1 augustus geleverd. Als je de droid nu al bestelt, dan krijg je er gratis LEGO 40689 Firework Celebrations bij. LEGO Star Wars 75379 R2-D2 is nu al beschikbaar en kost 99,99 euro in de LEGO Store.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.