Felix Decavel
Felix Decavel Auto's 4 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Drie legendarische Land Rovers keren terug als elektrische auto’s

Steeds meer modellen die vroeger het straatbeeld kleurden, keren tegenwoordig terug als elektrische auto. Alleen maar goed nieuws natuurlijk. Zowel voor het klimaat als de autoliefhebber. Want wie houdt er niet van een klassieke Land Rover?

Deze keer geen krachtpatser als de Ford Mustang uit 1967 of een razendsnelle bolide als de Ferrari 250 uit 1961. We gaan van het circuit af, trekken onze laarzen aan en zetten de reis off-road verder. En wel met een van deze drie legendarische Land Rovers die als elektrische auto’s een nieuw leven krijgen.

Everrati, een Brits bedrijf dat zich toelegt op elektrische restauraties van iconische modellen, heeft namelijk besloten zowel de Land Rover Series IIA, de Defender als de Range Rover Classic een elektrisch jasje aan te trekken. En trek de portefeuille ook maar alvast open.

Everrati brengt iconische modellen terug

Nu benzinemotoren op hun retour zijn, is het geweldig om te zien dat klassieke modellen niet meteen naar het autokerkhof gestuurd worden. Everrati heeft de taak op zich genomen oldtimers een nieuw jasje aan te trekken door ze om te bouwen naar elektrische auto’s. Bovendien zijn de monteurs niet aan hun proefstuk toe.

Eerder namen de Britten ook al versies van de Porsche 911, de prachtige GT40 van Shelby en de 280sl Pagoda van Mercedes-Benz onder handen. En nu zijn ook drie iconische Land Rover-modellen aan de beurt.

Land Rover als elektrische auto

Everrati verzekert kopers dat hun nieuwe – maar eigenlijk oude – elektrische auto’s een uitgebreid restauratieproces zullen ondergaan, uitgevoerd door specialisten. Elke conversie is overigens volledig omkeerbaar, iets wat veel concurrerende restomod-bedrijven niet aanbieden. Ben je ontevreden over over de aandrijfkracht van de elektrische motor of mis je gewoon de geur van benzine te veel? Dan zorgt Everrati ervoor dat de auto terug wordt omgebouwd naar de originele versie.

Officiële specificaties van de elektrische Defender en de Range Rover Classic zijn er vooralsnog niet, maar wel van de Land Rover Series IIA waarvan je hierboven een lovende recensie ziet. De oudste bak van de drie gaat in slechts 13 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur en met de elektrische batterij heb je een bereik van 150 kilometer. Met daarbij uiteraard 0,0 CO2 uitstoot.

Voor een Land Rover Series IIA van Everrati betaal je minstens 182.000 euro. Een Defender kan vanaf 210.000 euro bij jou in de garage staan, terwijl aan de Range Rover Classic van Everrati een prijskaartje van 260.000 euro hangt. Op de website van het autobedrijf zelf vind je meer info over de prachtige gerestaureerde elektrische auto’s.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.