Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 2 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Laatste kans op Netflix: deze briljante film van Christopher Nolan verdwijnt

Het is deze week je laatste kans op een film die een nieuw tijdperk inluidde van het superheldengenre. Na week 5 van februari 2022 verdwijnt Batman Begins van Netflix. Dit is het eerste deel van de legendarische The Dark Knight Trilogy.

Netflix maakt aan de lopende band nieuwe films, series en documentaires. Maandelijks verschijnt er dan ook een enorme lading nieuwe content op de streamingdienst. Maar terloops verdwijnen er ook wekelijks titels, waartussen regelmatig klassiekers zitten.

Deze films verdwijnen na week 5 van Netflix

Normaal gesproken lichten we in deze rubriek meerdere films uit, maar na deze week is er slechts één meesterlijke film die verdwijnt van Netflix. Oké, het is ook je laatste kans op Mercenaire (2016) en Overdrive (2017), maar die films vallen natuurlijk in het niet bij Batman Begins.

Laatste kans op Batman Begins (2005)

Batman Begins (2005) is de eerste film uit The Dark Knight Trilogy, waarmee regisseur Christopher Nolan een nieuwe standaard zette voor het superheldengenre. Briljante actiefilms met ijzersterke plotten, onnavolgbaar acteerwerk en een intieme onderlaag. Niet voor niets staan alle drie films in de top 20 beste actiefilms ooit van IMDb.

Batman Begins begint met een oorsprongsverhaal, waarbij Bruce Wayne bij een landhuis in een put valt en aangevallen wordt door vleermuizen. Later worden zijn ouders neergeschoten, en vervolgens gaat het verhaal vooruit in de tijd. Bruce Wayne is een succesvol zakenman en miljardair, en onder zijn alterego Batman neemt hij het op tegen slechteriken.

Het is de eerste film met Christian Bale als Batman (in onze ogen de beste ooit), Michael Caine als Alfred Pennyworth en Morgan Freeman als Lucius Fox. De cast puilt sowieso uit van de grote namen, waaronder ook Rutger Hauer en Cillian Murphy. Batman Begins is tot 8 februari 2022 te zien op Netflix.

The Dark Knight Trilogy op Netflix

Na Batman Begins volgden twee nog betere films, die The Dark Knight Trilogy compleet maakten. The Dark Knight (2008) en The Dark Knight Rises (2012) staan ook op Netflix, en daarbij staat nog geen uiterste datum vermeld. Maar je kunt ervan uitgaan dat deze klassiekers tevens binnen aanzienlijke tijd verdwijnen van de streamingdienst. We houden je op de hoogte.

Check in dit artikel welke films en series er allemaal bijkomen in februari 2022.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.