Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 16 feb 2021
Leestijd: 4 minuten

Laatste kans op Netflix: 8 (top)films verdwijnen snel

Netflix heeft deze maand maar liefst 69 nieuwe films, series en documentaires op de planning staan. Helaas gaan deze week ook een hoop titels verdwijnen.

Laatste kans op Netflix

Wij zetten 8 films op een rijtje die je de komende dagen nog op het laatste nippertje op Netflix kunt checken, voor ze gaan verdwijnen. De laatste kans dus!

Netflix pas op! Disney+ voegt deze 315(!) nieuwe series en films toe

Gantz: O

Japan is koning van de 2D-animatie. Maar wat CGI en daarmee 3D-animatie betreft zijn de Amerikanen heer en meester, dankzij bijvoorbeeld Pixar. Maar helaas loop je daarbij tegen een beperking aan: in het Westen wordt animatie vooral als een medium voor kinderen of het hele gezin gezien. In tegenstelling tot Japan. Gelukkig hebben we Gantz: O nog, een bloederige actiefilm met 3D-animatie van hoog niveau. Een uitzondering op de Japanse regel dus.  Zo nu en dan krijgen mensen die eigenlijk hadden moeten sterven de opdracht om de aarde te beschermen tegen aliens. Een bizarre premisse, maar de rest moet je vooral zelf gaan ervaren! Deze spectaculaire achtbaanrit mogen fantasy- en sciencefiction-fans namelijk niet missen.

The Final Year

De ambtstermijn van Barack Obama voelt als een compleet ander tijdperk. Hij bracht onlangs zijn eerste memoires uit, waarin de voormalig president terugblikt op het eerste deel van zijn leven. Als je meer van de documentaires dan van de boeken bent, dan kun je voorlopig ook nog op Netflix terecht. Daar vind je namelijk The Final Year, een documentaire over het laatste jaar van zijn ambtstermijn. Een intrigerend kijkje achter de schermen. Fans van Obama hoeven niet te treuren dat deze docu van Netflix gaat verdwijnen: de Obama’s komen met een flinke lading nieuwe titels naar de streamingdienst.

Men in Black: International

Filmliefhebbers die hoopten op een grootse comeback voor de Men in Black-franchise kwamen in 2019 van een koude kermis thuis. Men in Black: International, een reboot met een nieuwe cast, scoort een magere 5.6 op IMDb. De uiterst geheime organisatie krijgt te kampen met de grootste bedreiging tot nu toe. Een vermakelijk tussendoortje, maar verwacht geen topfilm.

A Star is Born

A Star is Born, ga het zien! Zo vaak horen we dat vooral mannen denken dat het enkel een romantische film is, maar Bradley Cooper heeft zoveel meer dan dat neergezet. Een bij vlagen zelfs grimmige dramafilm die vooral muziekliefhebbers zal bekoren, met puik acteerwerk en überhaupt een topcast. Cooper zit er zelf overigens ook in: hij speelt een beroemde countryzanger die aan de rand van de afgrond staat.

Smallfoot

Heb je thuis grut rondlopen? Dan kun je ze nog snel achter de televisie zetten om Smallfoot te kijken. Niet de Pixar-kwaliteit waar je als volwassene ook klaar voor gaat zitten, maar desalniettemin een aanrader. De animatiefilm gaat over een yeti die ervan overtuigd is dat mensen echt bestaan. Omgekeerde wereld dus. Met Channing Tatum, Zendaya en James Corden.

Brightburn

Marvel-films zijn vermakelijk, maar soms wel erg popcorn-achtig Hollywood-zoetig. Brightburn gooit het over een hele andere boeg, door het standaard superheldenverhaal in een horror-jasje te steken. Het koppel Kyle en Tori Breyer vinden op een dag een baby. Ze voeden het jongetje op als hun eigen zoon. Eind goed, al goed, zou je denken, maar nee: opeens komen ze erachter dat het jongetje bovennatuurlijke krachten heeft. Die iets minder goed uitpakken dan die van Peter Parker.

Midsommar

We blijven even in de horror hangen. Midsommar was volgens velen de beste horrorfilm van 2019. Je kunt de komende dagen nog gaan ontdekken waarom, want de topfilm verdwijnt helaas zeer binnenkort van Netflix. Een groep vrienden reist af naar een afgelegen gemeenschap in Zweden tijdens de zomervakantie. Wat een gezellige vakantie had moeten worden pakt al snel anders uit als ze ontdekken dat ze in een cult zijn beland die er opmerkelijke rituelen op na houdt.

App

We eindigen met een behapbare thriller van Nederlandse bodem: App. Behapbaar ja, want deze film duurt slechts 82 minuten. Anna is helemaal verslaafd aan apps en sociale media. Na een feestje ontdekt ze een app op haar telefoon met alle informatie over haarzelf en haar vrienden. Wanneer die één voor één omkomen, begint een race tegen de klok. Met een 5.4 op IMDb hoeven enkel de meest hardcore thriller-fans nog snel een filmavondje voor deze film in te plannen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.