Alrik de Jong
Alrik de Jong Crypto 4 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Kim Kardashian veroordeeld voor crypto-fraude met forse boete

In de toch al zo vreemde crypto-industrie speelt Kim Kardashian ook een rol. Ze is nu officieel veroordeeld door Securities and Exchange Commission (SEC) voor betaalde promotie van EthereumMax zonder bekend te maken dat het een advertentie was. De straf is een voor normale mensen onbetaalbare boete, maar voor haar is het een schijntje.

Vorig jaar september kwam de ondernemer en social media-ster al onder vuur te liggen vanwege vermeende crypto-fraude. Ze werd aangeklaagd en nu, een jaar later, is ze veroordeeld.

Kim Kardashian krijgt boete voor promotie EthereumMax

“Het is geen financieel advies, maar ik deel wat mijn vrienden net zeiden over de token”, zei Kim Kardashian vorig jaar richting haar 300 miljoen volgers over EthereumMax. Ze vertelde daar niet bij dat het om betaalde crypto-promotie ging, terwijl ze er 250.000 dollar voor ving.

kim kardashian, Ethereum Max Community, crypto, fraude
(Afbeelding: Kim Kardashian/Instagram Stories)

De boete die Kim Kardashian opliep, is 1,26 miljoen dollar. Die bestaat uit een wettelijk opgelegde straf van 1 miljoen dollar en 260.000 dollar om haar inkomsten terug te vorderen. De social media-ster en ondernemer is al een tijdje miljardair, dus heel hard zal het niet aankomen.

Drie jaar lang geen (betaalde) crypto-promotie

Kim Kardashian betaalde de boete dan ook direct. Dit deed ze zonder akkoord te gaan of de beschuldigingen tegen haar te ontkennen. Daarnaast heeft ze beloofd de komende drie jaar geen crypto te promoten, al dan niet betaald.

In 2017 waarschuwde de SEC voor het eerst dat beroemdheden die niet zeggen dat ze worden betaald om voor een merk te adverteren, veroordeeld kunnen worden.

Beroemdheden met veel cryptocurrencies

Kim Kardashian is niet de eerste beroemdheid die geboeid raakte door crypto en de miljarden die in dat wereldje omgaan. Een aantal beroemdheden heeft fors geïnvesteerd in verschillende cryptocurrencies, met wisselend succes. Bekijk hier het overzicht, van Ashton Kutcher tot Paris Hilton. Om over ‘The Dogefather’ Elon Musk maar te zwijgen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.