Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 19 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Khabib: ‘Mijn opvolger sloopt Dustin Poirier en UFC-kampioen Oliveira’

Khabib Nurmagomedov was afgelopen weekend terug in de UFC. Niet om zelf een robbertje te vechten, maar als trainer. De aartsvijand van Conor McGregor ontfermt zich tegenwoordig over goede vriend en voormalig trainingspartner Islam Makhachev, en hij ziet veel potentie. Volgens Khabib is zijn pupil de UFC lightweight kampioen van de toekomst.

De voormalig UFC-kampioen wil er alles aan doen om deze droom realiteit te maken. Niet alleen voor zijn goede vriend Islam Makhachev, maar ook voor zijn vader. Abdulmanap Nurmagomedov overleed vorige jaar aan corona-gerelateerde complicaties. Dit was voor Khabib Nurmagomedov reden om te stoppen met vechten en een andere droom van zijn vader uit te laten komen.

De opvolger van Khabib Nurmagomedov

Nurmagomedov senior vroeg zijn zoon om, na diens pensioen, er alles aan te doen om de dertigjarige Islam Makhachev richting de lightweight UFC-titel te helpen. Daar heeft Khabib zeker werk van gemaakt. De ongeslagen vechter uit Dagestan staat sinds zijn vertrek als vechter volledig achter zijn opvolger. Als trainer, mentor en vriend.

Conor McGregor komt met opmerkelijke verklaring voor scheenbeenbreuk

Khabib Nurmagomedov heeft er alle vertrouwen in dat Islam Makhachev een riem gaat pakken. Net als Khabib heeft hij weinig zwaktes en is hij ijzersterk op de grond. Hierdoor heeft hij net als zijn trainer een voordeel ten opzichte van veel vechters. Khabib is er dan ook zeker van dat zijn pupil een voorsprong heeft op de concurrentie en klaar is om de troon te bestijgen.

Islam Makhachev wordt UFC-kampioen

In een interview liet de voormalig UFC-kampioen weten dat hij er van overtuigd is dat Islam Makhachev kan winnen van Dustin Poirier. Ook de huidige kampioen is volgens Khabib niet opgewassen tegen zijn opvolger: “he can maul Charles Oliveira.” Mooie woorden uit de mond van een grootheid, maar Khabib is ook kritisch. Makhachev staat momenteel 9de op de UFC ranking en dat is nog niet hoog genoeg.

De Rus zal echter wel gaan stijgen op deze lijst. Afgelopen weekend won Islam Makhachev zijn gevecht tegen nummer veertien Thiago Moises (zie video hierboven). Dit was alweer zijn achtste UFC-overwinning op rij. Inmiddels heeft hij 21 officiële MMA-gevechten achter zijn naam staan, waarvan hij er slechts één verloor. Een indrukwekkende staat van dienst, en dus is het logisch dat hij nu een keer een topgevecht krijgt. Als hij deze wint, kan het snel gaan.

Spektakel in de UFC lightweight divisie

Wie deze tegenstander gaat worden, is nog even afwachten. Het lijkt erop dat Dustin Poirier na zijn overwinning op Conor McGregor een kans gaat krijgen op de titel. Op een gevecht tegen Poirier of Oliveira moet Islam Makhachev dus nog even wachten. Gelukkig voor hem staan er nog genoeg andere grote namen op de lijst. Van Justin Gaethje tot Beneil Dariush en Michael Chandler tot Tony Ferguson. Conor McGregor wordt het in ieder geval niet. De Ier zit voorlopig met zijn been omhoog.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.