Pim Jansen
Pim Jansen Sport 9 nov 2020

Khabib verklaart UFC-exit en heeft slecht nieuws voor zijn fans

Khabib Nurmagomedov heeft zich voor het eerst publiekelijk uitgesproken over zijn exit uit de UFC. Voor fans die op een comeback hopen van de vechter, lijkt de hoop ijdeler te worden. Zijn vrienden zijn niet blij.

Na Justin Gaethje op 24 oktober te hebben verslagen tijdens het titelgevecht UFC 254, kondigde Khabib Nurmagomedov aan te stoppen. Vrij snel leek een comeback tegen een legende alweer aannemelijk, maar als we de Russische MMA-vechter nu horen, lijkt zijn pensioen behoorlijk definitief.

UFC-icoon Khabib: ‘Vrienden niet blij met beslissing’

Tijdens UFC 254 deed de 32-jarige Khabib Nurmagomedov wat iedereen verwachtte: op overtuigende wijze winnen. In een klinische en tot in detail uitgetekende overwinning liet hij net als zijn vorige tegenstanders ook Justin Gaethje kansloos. Onverwachter was het interview na het gevecht, waarin hij aankondigde te stoppen als MMA-vechter. “Dit was mijn laatste gevecht. Ik vecht niet nog een keer zonder mijn vader”, aldus de Russische MMA-vechter, die zijn vader dit jaar verloor, als gevolg van COVID-19. In tranen maakte hij deze belofte aan zijn moeder.

“Mijn vrienden zijn niet blij met de beslissing”, zegt Khabib Nurmagomedov bij RT Sport. “Niemand wist ervan. Ik kreeg de aanbieding voor het gevecht tegen Justin Gaethje net nadat alles rond mijn vader gebeurd was”. Na drie dagen met zijn moeder te hebben overlegd, besloot hij het gevecht te accepteren, en beloofde hij haar dat dit het eerste en laatste gevecht zonder zijn vader zou worden.

‘Drijvende kracht is er niet meer’

“Voor fans, maar ook voor mensen die dicht bij mij staan, is het moeilijk te accepteren. Ik heb ze uitgelegd deze beslissing er sowieso zou aankomen, of ik nou 32 of 34 jaar oud ben.” Daarmee richt zich ook op de blessures van de laatste maanden, waaronder een gebroken teen. Hij ging zijn laatste gevecht zelfs in met een blessure.

Maar de gebeurtenissen rond zijn vader sterkten hem naar eigen zeggen voor het gevecht. “Die kracht is er nu niet meer. Het was een moeilijk besluit, omdat ik mijn hele leven al op de mat ben te vinden. Maar we moeten nu vooruit kijken. Ik wil mijn fans bedanken voor alle steun.”

UFC-comeback lijkt ver weg

Als iemand in wat voor vechtsport dan ook aankondigt te stoppen, weet je dat je het met een korrel zout moet nemen. Al vrij snel werd er dan ook gespeculeerd over een comeback van Khabib Nurmagomedov in de UFC. Maar na zijn eerste publiekelijke verklaring hoeven fans voorlopig geen hoop te hebben op een terugkeer.

👊🏽 Check ook: Conor McGregor bevestigt terugkeer UFC en neemt het op tegen rivaal

Reageer op artikel:
Khabib verklaart UFC-exit en heeft slecht nieuws voor zijn fans
Sluiten