Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Netflix 9 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

John Wick meets Kill Bill: in gesprek met de Netflix-cast van Kate

De actiefilm Kate komt binnenkort naar Netflix. Wij spraken met hoofdrolspelers Mary Elizabeth Winstead en Miku Martineau en namen onze camera mee.

Netflix zet flink in op eigen films. Dit jaar komt de streamingdienst iedere week met een nieuwe original. Nu aandacht voor Kate, een keiharde actiefilm. Hoofdrollen zijn voor Mary Elizabeth Winstead en Miku Martineau. Ook Michiel Huisman heeft een rol, al is deze niet zo groot. In gesprek met de dames waar het écht om draait.

John Wick meets Kill Bill

Kate is met een beetje fantasie een mix tussen John Wick en Kill Bill. Misschien een beetje overgeromantiseerd, maar dan snap je de intentie. Het titelpersonage is een huurmoordenaar die wordt vergiftigd tijdens een klus, waardoor ze nog maar 24 uur te leven heeft. In die tijd wil ze wraak nemen op diegene die dat haar heeft aangedaan. Ze gaat op jacht door de neonverlichte straten van Tokio. Verwacht daarbij ontzettend veel actie en martial arts met een vleugje donkere humor.

“Als ik Kate was, zou ik de film beschrijven als een intense dag waarop niets te verliezen valt. Ze gaat haar dood wreken, want ze wil niet voor niets sterven. We zien haar dan ook losgaan op verschillende mannen”, vertelt Winstead met een grijns.

Mary Elizabeth Winstead, Kate, Miku Martineau, Ani, netflix, john wick
Mary Elizabeth Winstead (l) als Kate, Miku Martineau (r) als Ani (Afbeelding: Netflix)

Voor Martineau is dit een van haar eerste grote rollen. Ze is dan ook blij dat ze samen kan werken met de ervaren Winstead. “Ze is echt heel aardig en ik voelde me zo welkom op de set. Ik heb alleen al door naar haar te kijken veel geleerd. Ik ben haar echt heel dankbaar.”

Kate is een badass heldin

Een opvallend aspect aan deze film is dat een vrouw de hoofdrol heeft. In actiefilms gebeurt dat niet vaak, maar Winstead ziet graag dat het verandert. “Ik vind het heerlijk om een badass heldin te zien. Het mooie aan Kate is dat je ook haar kwetsbaarheid en de diepte in haar karakter ziet, wat niet veel voorkomt bij actiefilms. Het voelt echt en dat zorgt voor een mooie combinatie.”

Nieuw op Netflix: 7 grote topfilms die je nu kunt streamen

Natuurlijk horen bij een actiefilm ook de nodige stunts en vechtscènes. Iets waar acteurs vaak hard voor moeten trainen, maar wat voor Winstead wel meeviel. “Ik had het geluk dat ik al in meerdere actiefilms heb gespeeld en die hadden dezelfde stuntcoördinator. Het voelde alsof ik de training al had gehad. Ik kon direct de film inspringen en er volledig voor gaan.”

10 september op Netflix

Martineau is blij met het eindresultaat. “Het voelt zo onwerkelijk om deel uit te maken van zo’n talentvolle cast. Het is echt een ervaring die mijn leven heeft veranderd.” Kate is vanaf 10 september te zien op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.