Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 12 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze throwback van Jutta Leerdam vraagt om meer

De throwback die Jutta Leerdam gisteren op Instagram plaatste, was behoorlijk in-your-face. Dat vraagt om meer.

In 2019 werd professioneel schaatster Jutta Leerdam uitgeroepen als mooiste sporter van Nederland. De bijbehorende foto’s van FHM zullen nog in menig autogarage hangen, vermoeden we zo. Maar nu aandacht voor een andere fotoshoot, van fotograaf Rahi Rezvani voor LXRY.

We helpen je alvast uit een droom: Jutta Leerdam is geen single meer en heeft een partner waar jij het niet van gaat winnen. Koen Verweij bezit het lichaam van een beest, de haren van een viking en zit ook nog eens in hetzelfde schaatsteam als zijn vriendin.

Fotoshoot met Jutta Leerdam voor LXRY

β€œMy favorite shot from the LXRY shoot with the photograph artist Rahi Rezvaniβ€œ, aldus Jutta Leerdam bij de throwback. De fotoshoot voor LXRY werd vorig jaar over het hoofd gezien door de meeste media, maar daar brengt de schaatster nu hoogstpersoonlijk verandering in.

Het gaat om een duo-shoot, samen met haar partner Koen Verweij. De foto’s zijn gemaakt door Rahi Rezvani, een Nederlandse fotograaf die afkomstig is uit Iran. Hij fotografeerde voor GQ, Versace en nog veel meer grote bladen en merken. De onderstaande shoot was te zien in LXRY, naast een uitgebreid interview met beiden.

β€œMijn uiteindelijke doel is een gouden medaille op de Olympische Spelen, maar daar ligt de focus nog niet op. Ik wil eerst beter worden”, aldus Jutta Leerdam. β€œKoen pakte in 2016 brons op de 1.500 meter. Op de Spelen van Peking in 2022 samen op het hoogste erepodium: dat is ons ultieme doel.” Lees hier het complete interview met de Friezin.

Throwback

Omdat het schaatsseizoen en de gure wintermaanden voor de deur staan, nog even een throwback naar de zwoele zomermaanden.

β›Έ Check ook: Joy Beune volgt schaatsconcurrent op als mooiste sportvrouw van Nederland

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.