Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 12 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Jonah Hill gaat met dochter van Eddie Murphy in nieuwe Netflix-film

Netflix heeft een gloednieuwe komedie aangekondigd met twee legendes van het genre: You People. In een poging de hand van zijn dochter te winnen, moet Jonah Hill op de rooster bij norse schoonvader Eddie Murphy. Met tenenkrommende maar hilarische taferelen tot gevolg.

De waslijst aan sterren die deel uitmaken van de cast van de nieuwe Netflix-film is al reden genoeg om de releasedatum van You People met stip te markeren. Nia Long die je nog kent uit Big Momma’s House kruipt in de rol van wantrouwige schoonmoeder en Californication-ster David Duchovny is ook van de partij.

De sterrencast van de potentiële Netflix-hit wordt verder aangevuld door Julia Louis-Dreyfus (de vice-president in Veep) en Lauren London (de ex-vrouw van Lil’ Wayne). Anderzijds verdient You People waarschijnlijk geen prijs voor originaliteit. Maar het beproefde Meet The Parents-recept met een modern sausje eroverheen staat ongetwijfeld garant voor meerdere lachbuien.

You People: Jonah Hill en Eddie Murphy schitteren in Netflix-kaskraker

De schoonouders ontmoeten is nooit gemakkelijk, maar in de nieuwe Netflix-romcom You People wordt het extra rommelig. Kenya Barris’ regiedebuut, dat hij samen met hoofdrolspeler Jonah Hill schreef, geeft een interreligieuze, cultureel botsende draai aan het overgangsritueel van een relatie.

Ezra Cohen (Hill) stapt op een dag per ongeluk bij Amira Mohammed (Lauren London) in de auto, ten onrechte overtuigd dat ze samen een Uber delen. Als ze eenmaal over de initiële schok heen is en zijn aanbod voor een date accepteert, smeed het paar meteen een band door een gedeelde liefde voor sneakers en muziek. Al snel is het duidelijk dat ze allebei die ene speciale persoon hebben gevonden. Zo speciaal zelfs dat het tijd wordt om na te denken over het samenvoegen van hun families.

Maar Ezra’s progressieve  Joodse ouders (Julia Louis-Dreyfus en David Duchovny) en Amira’s onverzettelijke maar bezorgde moslimouders (Eddie Murphy en Nia Long) krijgen het met elkaar aan de stok. Het enige wat ze gemeen hebben? Het vermogen om zich genadeloos te bemoeien met het leven van hun kinderen – met hilarische resultaten tot gevolg.

You People verschijnt op 17 januari op Netflix. Check ook de nieuwe aflevering van My Next Guest Needs No Introduction, met de president van Oekraïne, Volodymyr Zelensky. En had je al gehoord van deze film waarin Jonah Hill een bad boy uit de golfwereld speelt?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.