Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 19 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Jonah Hill gaat excentrieke golf-badboy spelen en hij lijkt er al op

Tweevoudig Oscar-genomineerde Jonah Hill heeft zijn eerste sportieve hoofdrol te pakken: hij gaat de legendarische golfer John Daly spelen in een biografische film. Afvallen voor de rol is ditmaal (waarschijnlijk) niet nodig; Daly stond nou niet bepaald bekend vanwege zijn gezonde leefstijl.

Een golfer die genoeg inspiratie biedt voor een Hollywood-film? Tiger Woods misschien, maar verder zijn het toch voornamelijk brave borsten die we op de fairway tegenkomen. Toch zijn er ook uitzonderingen, zoals John Daly. Misschien niet bij iedereen bekend, maar deze markante persoonlijkheid leefde jarenlang in de hoogste versnelling.

Long John verspeelde 50.000.000 dollar met gokken

John Daly kreeg diverse bijnamen, waaronder de ‘Bad Boy of Golf’ en ‘Long John’. Voordat je fantasie op hol slaat, die laatste bijnaam slaat op zijn extreme verre afslag. Tijdens zijn hoogtijdagen – hij golft trouwens nog steeds – was de tweevoudig Major-winnaar ook een man van andere extremen: hij at, dronk en rookte jarenlang als een beest. Daarnaast verloor hij – volgens zijn eigen biografie – in 15 jaar tijd een slordige 50.000.000 dollar met gokken. Laat dat maar even bezinken.

John Daly, nieuwe film, golf, golfer, badboy, jonah hill
John Daly (Afbeelding: ANP)

Later verloor hij trouwens iets anders: een deel van zijn gewicht. Na een maagverkleining in 2009 viel hij in acht weken tijd 20 kilo af en in totaal zo’n 50 kilo. Zou die arme Johah Hill dan toch fysiek flink aan de bak moeten en zowel de stevige als afgeslankte versie van Daly moeten portretteren? Laten we hopen van niet, want extreem afvallen in korte tijd is nou niet bepaald gezond. Al heeft de acteur er wel een simpele manier voor.

John Daly, nieuwe film, golf, golfer, badboy, jonah hill, excentriek
John Daly (Afbeelding: Netflix)

John Daly is trouwens meer dan een pure hedonist. Hij staat ook bekend vanwege zijn vele gulle giften aan instellingen, zoals Make-A-Wish-Foundation.

Jonah Hill geknipt voor rol als golf-badboy

Dat wordt dus genieten. Jonah Hill is waarschijnlijk geknipt voor deze rol, want hij heeft al een beetje kunnen oefenen in The Wolf of Wallstreet. Hierin speelde hij naast Leonardo DiCaprio een geweldige bijrol als compleet losgeslagen beurshandelaar. Trek de beste man een strak, eclectisch golfbroekje aan, leer ‘m de basics van ‘t spelletje en voilà.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.