Alrik de Jong
Alrik de Jong Tweedehands auto's 9 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze James Bond-Jaguar is nu een spotgoedkope occasion

Bij een auto van James Bond denk je niet aan een occasion van 3.900 euro. Toch staat er voor dat bedrag een Jaguar XF te koop, als is dat een ouder model dan de auto uit No Time to Die.

Huh, Jaguar? James Bond rijdt toch altijd een in een Aston Martin? Klopt, maar in No Time to Die rijden meerdere auto’s rond, zoals een Land Rover Defender en dus ook de Jaguar XF.

Jaguar XF in James Bond-film No Time to Die

De Jaguar XF maakte zijn filmdebuut in de meest recente James Bond-film, No Time to Die. Deze specifieke auto komt voor in een achtervolgingsscène. Niet Daniel Craig zit achter het stuur, maar zijn achtervolgers. De bewuste scène werd opgenomen in Matera, een stadje in het zuiden van Italië.

In de auto rijdt een Jaguar XF uit 2020 met een nieuwprijs van 60.950 euro, al is die natuurlijk afhankelijk van specificaties. Via Gaspedaal zien we uit dat jaar een occasion staan voor 30.461 euro. Dat lijkt ook al behoorlijk goedkoop, ware het niet dat het een dieselauto is, en dat wil je tegenwoordig eigenlijk niet meer.

Ouder model als spotgoedkope occasion

Maar het gaat om het verhaal. De makers van James Bond vielen voor het model Jaguar XF, en die was er niet geweest zonder oudere jaargangen. Bovendien verschillen ze qua design niet zo heel veel. Check wel even goed de staat van de auto, maar dat geldt voor iedere occasion. En je ziet niet voor niets weinig Jaguars op de weg rijden; het zijn niet de meest betrouwbare auto’s.

Jaguar XF uit James Bond is nu een spotgoedkope occasion 2008
Te koop voor 5.790 euro (Afbeelding: Van Rijswijk Auto's)

Maar we willen je niet ontmoedigen, het is ook weer niet zo dat je geen goede koop kunt vinden. De bedragen zijn in ieder geval laag. Zo vinden we een Jaguar XF – 2.7D V6 Premium Luxury uit 2008, met APK tot januari 2025, voor 3.900 euro. Een vergelijkbaar model met minder kilometers op de teller staat te koop voor 5.790 euro.

Groot aanbod

Zo staat Gaspedaal vol met voorgangers en klonen van de James Bond-auto uit verschillende jaren. Tip: neem een expert mee om over de prijs te onderhandelen, je krijgt er altijd wel iets af.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.