Noah Korevaar
Noah Korevaar Boeken 13 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe James Bond is geen film maar een boek

De feestdagen staan alweer voor de deur. Gelukkig is zojuist een tof potentieel cadeau voor James Bond-fans uitgekomen, waarmee je ook nog eens zeer duurzaam de wereld rond kunt reizen: James Bond Destinations.

We werden onlangs getrakteerd op de eerste trailer voor een nieuwe James Bond-serie. Een mijlpaal, want het is de eerste 007-serie in de zeventig jaar dat de franchise al bestaat. Dat Brian ‘Logan Roy’ Cox als gezicht van de show aan boord is, maakt het plaatje helemaal af.

James Bond is meer dan de films

Op het witte doek blijft het voorlopig nog even stil wat de avonturen van onze favoriete geheim agent betreft. Alle voorspellingen en geruchten over de opvolger van Daniel Craig blijven vooralsnog precies dat: speculatie. Waarschijnlijk gaan we pas in 2025 of 2026 een nieuwe 007-film te zien krijgen.

James Bond Destinations
(Afbeelding: EON)

Gelukkig is de franchise dus meer dan enkel films. Onlangs kwam er nog een spectaculair Bond-boek uit, met een avontuur dat niet onderdoet voor de Casino Royale’s van deze wereld. Je kunt ook zelf James Bond gaan spelen of in ieder geval in zijn voetsporen treden.

James Bond Destinations

Er is deze maand namelijk een koffietafelboek uitgekomen waar je U tegen zegt. Dan hebben we het over James Bond Destinations. Een soort reisboek waarin de meest iconische bestemmingen uit 65 jaar aan Bond-films voorbij komen. Exotische locaties en angstaanjagende schurken-villa’s zijn essentiële ingrediënten voor een goede Bond-film. Dit boek is een eerbetoon aan die plekken.

(Afbeelding: Assouline)

“Van Londen tot Jamaica en verder, de avonturen van Bond hebben de hele wereld omspannen en brachten het publiek in de afgelopen zes decennia naar meer dan honderd echte locaties”, aldus de beschrijving van James Bond Destinations. Nu is de wereld rondvliegen (helaas) doodnormaal, maar in de jaren zestig was internationaal reizen voor de meeste bioscoopbezoekers een ver-van-hun-bed-show. Een film die de wereld rondgaat was dan ook al helemaal indrukwekkend.

Perfect voor de feestdagen

Normaliter coveren we op Manners niet zo snel koffietafelboeken. Maar als je uit het raam kijkt, dan is de kans groot dat het er vrij guur uitziet. Oftewel, voor je het weet is Sinterklaas in het land of zit je aan het kerstdiner.

James Bond reizen Destinations koffietafelboek
James Bond reizen Destinations koffietafelboek (Afbeelding: Assouline)

Tijd om cadeautjes in te slaan dus. James Bond Destinations is dan een prachtcadeau voor elke Bond-fan, en wie is dat nou niet? Beetje door iconische filmlocaties bladeren, en voor je het weet zie je een notificatie op je telefoon dat de opvolger van Daniel Craig bekend is gemaakt. James Bond Destinations kost 120 euro en is vanaf nu hier te bestellen. Vind je dat toch wat te prijzig? Dan kun je altijd nog bij de AIVD gaan werken als spion, want dat verdient beter dan je zou verwachten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.