Alrik de Jong
Alrik de Jong Architectuur 14 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Het stadion van 1 miljard waarin Messi pas in 2025 kan spelen

Lionel Messi gaat zijn eerste seizoen(en) bij Inter Miami spelen in een stadionnetje waar slechts 18.000 toeschouwers in kunnen. Maar een stadion van 1 miljard dollar moet klaar zijn in 2025. Welkom alvast in Miami Freedom Park.

Op dit moment speelt Inter Miami in het DRV PNK Stadium, dat ruimte biedt aan slechts 18.000 fans, die sinds de geruchten rond Messi al fors meer moeten betalen voor een kaartje. 18.000 bezoekers is natuurlijk veel te weinig voor een artiest als Messi. Volgens Nick Marsman, de Nederlandse doelman in dienst van Inter Miami, is de club dan ook nog helemaal niet klaar voor de komst van de wereldster.

Inter Miami Freedom Park

Toch gaat die er komen. Messi start zijn avontuur in Amerika bij de club die laatste staat in het het oostelijke deel van de MLS en speelt in een stadionnetje dat in 2019 voor 60 miljoen dollar is gebouwd. Maar Inter Miami, de club in eigendom van David Beckham, is al even bezig met een stadion van 1 miljard dollar. Saillant detail: hier kunnen slechts 25.000 mensen in. Nog steeds niet veel naast de capaciteit van 47.929 toeschouwers in Parc des Princes (PSG) en 99.354 in Camp Nou (FC Barcelona).

Maar goed, de gemiddelde Amerikaan is ook niet echt geïnteresseerd in voetbal, al zal de komst van Messi daar mogelijk een klein beetje verandering in brengen. Of het Miami Freedom Park al klaar is als de Argentijn nog bij Inter Miami voetbalt, is de vraag. Feit is dat 2025 het doel is. En Messi tekent waarschijnlijk sowieso tot 2026, het jaar waarin het WK in Amerika wordt gespeeld.

Het toekomstige stadion van Messi

Zoals je ziet is Miami Freedom Park meer dan een voetbalstadion. Zo wordt het omringd door trainingsvelden, een campus, parken en verschillende faciliteiten. Volgens Inter Miami levert de toekomstige arena van Messi meer dan 15.000 banen op. De inkomsten van het 1 miljard kostende voetbalstadion en alles daaromheen worden bovendien deels besteed aan publieke parken en de lokale economie. Lees hier alle details over het voetbalstadion, en krijg vast een eerste indruk middels de onderstaande impressies.

* Klik op een afbeelding om door de fotoserie te swipen!

Waarom Messi het povere Inter Miami heeft verkozen boven de 1,2 miljard euro aan oliegeld uit Saudi-Arabië? Welnu, daar zit een gewiekste constructie achter met deze verschillende slimme investeringen in de toekomst.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.