Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 14 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Netfix is met het Nederlandse Happy Ending een potentiële wereldhit rijker

Na Oei, ik groei! direct weer een nieuwe Nederlandse film op Netflix. En wel een romcom over liefde, seks en de issues daaromtrent. Hier zijn de eerste beelden van Happy Ending.

De laatste jaren is het aanbod met Nederlandstalige content aanzienlijk gegroeid en populair geworden. Denk aan Undercover en de spin-off film, maar ook aan deze series.

Nederlandse Netflix-film Happy Ending

Daar komt nu een erotische romcom bij, als dat al een genre is. Happy Ending is in ieder geval een romantische komedie, waarin het seksleven van een stel centraal staat. Luna (Gaite Jansen) en Mink (Martijn Lakemeier) vormen een gelukkig koppel dat hun eenjarig samenzijn viert. Mink weet niet dat Luna al sinds het begin van hun relatie haar orgasmes faket, en Luna heeft dit nu al zo lang verzwegen dat ze er niet meer bij hem over durft te beginnen.

Als haar beste vriendinnen Luna aansporen om eens nieuwe dingen in de slaapkamer uit te proberen met Mink, stelt ze een spannend idee aan Mink voor: een trio. De avond die volgt, met de avontuurlijke Eve (Joy Delima) in de gelederen, zet het leven van Luna op de kop. Dit alles is geschreven en geregisseerd door Joosje Duk.

Wordt de erotische romcom een internationale hit

Eind 2023 gaat Happy Ending wereldwijd in première op Netflix. Net als Undercover, en in mindere mate ook als Dirty Lines, heeft deze erotische romantische komedie dus kans op internationaal succes. Daarbij speelt de film in ieder geval in op een thema dat universeel aantrekt.

netflix, Happy Ending, Martijn Lakemeier, Mink, Gaite Jansen, Luna, nederlandse erotische romcom
Martijn Lakemeier als Mink en Gaite Jansen als Luna (Afbeelding: Netflix)

Recensies in eigen land hebben bovendien weinig invloed op internationale scoorpotentie. Zo groeide de Nederlandse film The Takeover, met Frank Lammers en Lola Brood, uit tot een wereldhit na bakken vol kritiek en twee sterren van de VARA Gids. Hetzelfde geldt voor Dirty Lines, over de opkomst van sekslijnen in de jaren 80, al werd deze erotische romcom-serie in eigen land beter beoordeeld.

Maar het oordeel ligt bij jou. De nieuwe Nederlandse film Happy Ending is vanaf eind 2023 te streamen via Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.