Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 25 jan 2022
Leestijd: 1 minuut

Horlogemerk Ikepod komt met primeur in de wereld van de sneakers

Ikepod, bekend van zijn UFO-vormige horloges, heeft als eerste horlogemerk een een paar sneakers (los van collabs) op de markt gebracht. Het model heet Sneakerpod.

Zoals gezegd zijn er wel al wat sneaker-collabs geweest van horlogemerken met modemerken. Zo kwamen New Balance en Franck Muller al eens met deze schoenen en Supra en Casio met deze samenwerking.

Sneakerpod Birdland: de sneakers van Ikepod

Ikepod daarentegen heeft de sneakers helemaal zelf geproduceerd, en hanteert daarbij de zelfde merknaam als voor de horlogedivisie. Het model heet voluit Ikepod Sneakerpod ‘Reference Birdland’.

sneakerpod, ikepod, sneakers, horlogemerk
ikepod, horlogemerk, sneakerpod, sneakers

Het kleurpallet met de oranje elementen is afgeleid van de sporthorloges van Ikepod. In eerste instantie zijn er tweehonderd paren van de Sneakerpod Birdland gemaakt. De sneakers zijn stuk voor stuk met de met de hand gemaakt bij een gespecialiseerde werkplaats in Portugal. Een nieuw paar kost 250 euro.

Onbekende horlogemerken om te ontdekken

Ikepod mag dan niet zo bekend zijn als Rolex, Swatch, Omega, Patek Philippe en nog een reeks horlogemerken, maar je hebt er ongetwijfeld wel eens van gehoord. Nog veel minder bekend zijn deze dertien merken, die absoluut eens de moeite waard zijn om te proberen.

Check hier onze top 5 sneakers die vorige week op de markt verschenen, inclusief de nieuwe vegan New Balance.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.