Dennis Mons
Dennis Mons Formule 1 28 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Hypocriete’ Vettel neemt afscheid van Formule 1 met mooi statement

In een bijzonder statement op Instagram neemt viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel afscheid van de Formule 1.

Een van de beste Formule 1-coureurs ter wereld stopt na dit seizoen. Vettel vertelt in zijn statement op Instagram dat hij het tijd vindt een ander pad te kiezen in het leven. Hij wil zich meer richten op zijn vrouw en kinderen. Ook is hij van mening dat er inmiddels aspecten in de sport zijn waar hij niet van houdt.

Familie Vettel gaat voor Formule 1

In zijn statement zegt de coureur: “Ik wil hierbij aankondigen dat ik eind dit jaar stop in de Formule 1. Ik heb een lange lijst met mensen die ik moet bedanken, maar voel dat het nu belangrijker is om uit te leggen waarom ik dit besluit neem. Ik hou al van deze sport zolang ik me kan herinneren, maar er is een leven op de baan en eentje ernaast.”

vettel, indycar, f1, formule 1
Tijd voor vakantie en het gezin. (Afbeelding: Getty)

“Coureur zijn is nooit mijn enige identiteit geweest”, vervolgt hij. “Ik ben Sebastian, vader van drie kinderen en man van een prachtige vrouw. De manier waarop ik deze sport beoefen en de manier die volgens mij goed is, is niet te combineren met mijn ambitie om een geweldige vader en een geweldige man te zijn.”

Hypocriet?

Vettel stipt daarmee aan dat er zaken moeten veranderen in de Formule 1. Zo werd hij in een tv-programma ervan beticht dat hij een hypocriet is. Hij heeft het vaak over zaken als milieu, en heeft zelfs eigenhandig tribunes opgeruimd na een Grand Prix. Maar de Formule 1 is verre van een ‘schone sport’.

Hij gaf ook zelf toe dat hij inderdaad hypocriet is. Het is zonder enige twijfel een van de redenen dat hij niet langer in benzineauto’s wil stappen, terwijl hij de wereld overgevlogen wordt, en die hele karavaan hem op de voet volgt.

In zijn video zegt hij ook: “Die dingen moeten in de toekomst veranderen. Maar de wil om dingen te veranderen moet eerst groter worden en eigenlijk vandaag al tot actie leiden. Praten is niet genoeg en we kunnen niet langer wachten. Er is geen alternatief. De race is allang gaande en persoonlijk moet mijn beste race nog komen.”

We gaan Vettel sowieso missen na dit seizoen. Niet alleen is hij een groot talent, maar hij heeft ook een fantastische persoonlijkheid. Wellicht dat we hem terugzien in een nieuwe elektrische raceklasse? We hopen het.

Hij hoeft zich qua inkomsten sowieso niet druk te maken. Hij verkocht al zijn Ferrari’s na de overstap naar Austin Martin.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.