Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 23 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Nooit! Meer! Ferrari! Sebastian Vettel verkoopt al zijn ‘racepaarden’

Vanaf komend seizoen maakt Sebastian Vettel geen deel meer uit van het Formule 1-team van Ferrari, maar rijdt hij onder de vlag van Aston Martin. Niet alleen zakelijk neemt hij afscheid van de het merk, ook privé zwaait hij de Italianen uit.

Vettel verkoopt in totaal acht van zijn auto’s, waarvan vijf Ferrari’s. Drie van deze zijn speciaal voor de Duitse coureur ontwikkeld.

De Ferrari’s van Sebastian Vettel

De Ferrari F12tdf, LaFerrari en 458 speciale hebben allemaal het logo van Vettel geborduurd in de hoofdsteunen, maar zijn zonder het embleem ook al uniek. Van de LaFerrari zijn er bijvoorbeeld maar 500 stuks geproduceerd.

Sebastian, Vettel, Ferrari, LaFerrari
Ferrari LaFerrari (Afbeelding: Wheelsage)

Dit is overigens niet de meest unieke Ferrari uit de collectie van Vettel. Hij bezat ook de voorloper van de LaFerrari, de Ferrari Enzo. Deze sportwagen werd vernoemd naar de oprichter van het merk en is slechts in een oplage van 400 stuks geleverd.

Zeldzame Ferrari F50

Vettel maakte het rijtje af door ook nog een Ferrari F50 te kopen. Dit was de voorloper van de Enzo en is slechts 349 keer gebouwd. Helemaal bijzonder is dat het model van Sebastian Vettel nog geen 7.000 kilometer heeft gereden. En dat terwijl het exemplaar al in 1996 in Maranello uit de fabriek kwam rijden.

Formule 1 veteraan Vettel zorgt voor veel verbazing met nieuwe look

Maar niet alleen de Ferrari’s hebben weinig kilometers gemaakt. Zo heeft de Mercedes SL 65 AMG Black Series uit 2009 nog geen 3.000 kilometer afgelegd en reed zijn SLS AMG nog geen 7.000 kilometer. Ook deze wagens staan te koop.

Sebastian, Vettel, BMW, Z8
BMW Z8 Roadster (Afbeelding: Wheelsage)

Iets vaker lijkt Sebastian Vettel met zijn BMW Z8 Roadster gereden te hebben. Deze heeft namelijk 21.700 kilometer gereden.

Uitverkocht

Of het door de lage kilometerstand of oude eigenaar komt, de auto’s gaan in ieder geval als warme focaccia’s over de toonbank. Enkel op de Ferrari Enzo kan nog geboden worden. De rest van de auto’s heeft de Zwitserse autodealer Tom Hartley JNR al verkocht.

In de garage van Sebastian Vettel is dus weer ruimte voor nieuwe bolides. Zouden deze plekken de aankomende jaren met sportwagens van het Engelse Aston Martin gevuld worden?

De nieuwe Aston Martin DB11 AMR van Max Verstappen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.