Aston Martin overtreft zichzelf met deze prachtige ode aan de jaren ‘80

Aston Martin heeft door de jaren heen veel prachtige en bijzondere auto’s afgeleverd. Eén daarvan is de V8 Vantage die in 1977 voor het eerst van de band rolde, maar vooral in de jaren ‘80 een icoon werd. Dat was mede dankzij James Bond die er in 1987 mee door de sneeuw raasde. Een prachtige bolide die nu in een nieuw jasje is gestoken. Maak kennis met de Aston Martin Victor.

Deze ongekend mooie Aston Martin is een dubbele ode. Hij is geïnspireerd door de de originele V8 Vantage en de 1977 DBS V8 RHAM/1 die ooit te zien was op het circuit van Le Mans. Daarnaast is ook de naam Victor niet zomaar uit de lucht gegrepen. Deze is namelijk gekozen als eerbetoon aan Victor Gauntlett. Hij was in de jaren ‘80 de chairman van het Britse automerk.

Retro van buiten, modern van binnen

De Victor is dus overduidelijk geïnspireerd door de jaren ‘70 en ‘80, maar qua bouw is hij een stuk moderner. De Victor is namelijk gebaseerd op de Aston Martin One-77. Dit is een zeer exclusieve sportwagen waar er tussen 2009 en 2012 slechts 77 van zijn gemaakt.

Mooier gaat het niet worden. (Afbeelding: Aston Martin)

De Victor heeft ook dezelfde motor en dat is een pittige. Onder de motorkap ligt namelijk de krachtigste atmosferische motor die Aston Martin ooit gemaakt heeft. Dit is een 7,3-liter V12 die, dus zonder turbo’s, 836 pk produceert. Verder is de monocoque gemaakt van carbon waardoor hij enorm licht is en de Britse autobouwer belooft evenveel downforce als een GT4 bolide.

De unieke Aston Martin Victor

Bloedmooi, bloedsnel en, je raadt het al, ook ongekend prijzig. De verwachting is dat hij verkocht gaat worden voor drie miljoen dollar. Dat is zelfs voor een auto van dit kaliber enorm veel geld en dat heeft ook een reden. Dit is namelijk de enige die er is en dat blijft ook zo. De Britse autobouwer heeft laten weten dat de Victor een zogenaamde one-off is. Zonde, want dit is wat ons betreft misschien wel de mooiste auto die ze ooit gemaakt hebben.

De Britten brengen niet alleen een ode aan de jaren ’80, maar ook aan James Bond. Het Britse merk onthulde onlangs namelijk deze twee hele bijzondere modellen.

Aston Martin Victor
De iconische grille. (Afbeelding: Aston Martin)
Aston Martin Victor
Een ode aan de V8 Vantage uit 1977. (Afbeelding: Aston Martin)
Mooier wordt het niet. (Afbeelding: Aston Martin)
Reageer op artikel:
Aston Martin overtreft zichzelf met deze prachtige ode aan de jaren ‘80
Sluiten