Pim Jansen
Pim Jansen Sneakers 28 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Louis Vuitton-sneakers zijn ‘betaalbaar’ en duurzaam

Hoe sober en merkloos je jezelf misschien ook kleedt, een paar Louis Vuitton-sneakers is stiekem best leuk en juist mooi te combineren met een slonzige stijl. Daarmee doelen we niet op de Nike AF1 x Virgil Abloh-versie, want die is simpelweg onbetaalbaar. Dit nieuwe model wordt meer betaalbaar en vooral duurzamer.

Disclaimer: betaalbaar is een nogal relatief begrip, vooral bij designermerken.

Duurzame en ‘betaalbare’ Louis Vuitton-sneakers

Om je alvast uit een droom te helpen: ook deze schoenen zullen zeker nog wel een paar honderd euro gaan kosten. Maar geschifte bedragen zoals bij de Louis Vuitton x Nike AF1 x Virgil Abloh hoef je niet te verwachten. Zoveel kleurcombinaties als bij dat model trouwens ook niet. De nieuwe witte trainers komen in drie kleurvarianten op de markt: groen, rood en zwart.

louis vuitton, lv, trainers, sneakers, duurzaam, betaalbaar, zwart
👟🍃 (Afbeelding: Louis Vuitton)
louis vuitton, lv, trainers, sneakers, duurzaam, betaalbaar, zwart
👟🍃 (Afbeelding: Louis Vuitton)
louis vuitton, lv, trainers, sneakers, duurzaam, betaalbaar, zwart
👟🍃 (Afbeelding: Louis Vuitton)

De duurzame sneakers van Louis Vuitton zijn gemaakt met 90% gerecyclede of ecologische materialen. Zo bestaan de zolen voor 94% uit gerecycled polyurethaan en hebben de schoenen een bovenwerk dat is afgeleid van een op maïs gebaseerd plastic materiaal. De veters zijn tevens gemaakt van gerecycled plastic, de oogjes bestaan voor 91% uit geregenereerde polyurethaan-oogjes en zitten bovenop een gerecyclede tong van polyester.

Verantwoord hip doen, dus. En bovendien is de schoen ook nog eens voorzien van het door Virgil Abloh ontworpen Sustainable Development-logo. In augustus verschijnt het eerste van de drie modellen, de groene, voor een verwachte verkoopprijs tussen de 600 en 900 euro. Hou deze website in de gaten.

LV x Nike AF1 x Virgil Abloh

Dat klinkt alsnog als een hoog bedrag, maar het is een stuk betaalbaarder en duurzamer dan deze negen edities van de Nike AF1 x Virgil Abloh x Louis Vuitton. Deze sneakers kocht je origineel al voor een paar duizend euro, maar de complete voorraad was in één klap uitverkocht. Sedertdien staan ze op StockX voor bedragen waar zelfs een paard de hik van krijgt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.