Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 13 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Het kampioenshorloge van Max Verstappen is helemaal niet zo duur

Wat voor horloge draagt de kersverse wereldkampioen Max Verstappen toch de laatste tijd? En is dat klokje een beetje betaalbaar? Om het antwoord te vinden, was niet zo gek veel research nodig.

Tijdens interviews is het horloge van Max Verstappen altijd duidelijk zichtbaar. Als hij zijn vuisten balt op het podium zie je het klokje ook, en de sponsorfoto van TAG Heuer verraadt om wat voor merk het gaat, voor zover je dat zelf nog niet had kunnen bedenken. Maak kennis met de TAG Heuer Monaco Titan ‘Limited Edition’.

Het horloge van Max Verstappen

Zoals het wagenpark van Max Verstappen uit meerdere auto’s bestaat, heeft de Nederlandse Formule 1-coureur ook meerdere horloges. Daarover later meer, nu aandacht voor het horloge dat door TAG Heuer speciaal is ontworpen voor de wereldkampioen.

horloge, max verstappen, duur, betaalbaar, tag heuer monaco titan
(Afbeelding: Red Bull/TAG Heuer)

Het horloge is een TAG Heuer Monaco Titan ‘Limited Edition’. De Zwitserse horlogemaker is al jarenlang verbonden aan de Formule 1 en sinds 2016 partner van het Red Bull Racing Team. Speciaal voor Max Verstappen en de terugkeer van de Monaco Grand Prix in 2021 heeft dit klassieke model uit 1969 een upgrade gekregen.

TAG Heuer Monaco Titan ‘Limited Edition’

Het uurwerk is een TAG Heuer Calibre 11 Automatic met een diameter van 39 millimeter. Het horloge met de iconische vierkante wijzerplaat is grotendeels van titanium, waardoor het klokje licht is in gewicht.

TAG Heuer Monaco Titan, horloge, max verstappen
(Afbeelding: TAG Heuer)

De iconische TAG Heuer werd beroemd door Steve McQueen, die het horloge droeg tijdens de film Le Mans (1971). Het klokje van Max Verstappen heeft een andere kleur wijzerplaat en een gelimiteerde oplage van 500 exemplaren. Het horloge kostte 7.450 euro, maar is inmiddels uitverkocht. Alle technische specificaties vind je hier. De Steve McQueen-editie met blauwe wijzerplaat is nog wel te koop, voor 6.000 euro.

Oké, dat is best wat geld. Maar vergeleken met horloges van andere beroemde sporters, zoals Cristiano Ronaldo en Conor McGregor, is het een schijntje.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.