Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Sport 2 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Cristiano Ronaldo draagt aan één hand voor dik 750.000 euro aan juwelen

Hoewel ze in de Italiaanse Serie A niet aan winterstop doen, kregen de clubs rond de feestdagen toch wat extra rust. Zo kunnen de spelers wat tijd doorbrengen met de familie of ingaan op lucratieve snabbels. Dat laatste deed Cristiano Ronaldo. De Portugees was namelijk te gast bij de veertiende editie van de Dubai International Sports Conference en daar wist hij alle aandacht op zich te vestigen.

Tijdens de Dubai International Sports Conference komen grote namen uit de voetbalwereld samen in de zandbak om te praten over de toekomst van de sport. Ze adverteren zelf vooral dat het een soort discussiegroep is die voetbal over de hele wereld naar een hoger niveau moet brengen. In de praktijk is het toch vooral een netwerkbijeenkomst voor grote namen uit de voetballerij.

Cristiano Ronaldo kiest kwaliteit boven kwantiteit

Daar hoort Cristiano Ronaldo natuurlijk ook bij. De ster van Juventus was de grote man op dit gala en trok veel aandacht. Niet omdat hij veel te vertellen had, maar omdat hij voor een vermogen aan sieraden om had. Dat had vooral te maken met de kwantiteit, want veel had de Portugees niet meegenomen om te dragen.

Cristiano Ronaldo sieraden juwelen
Zoekplaatje: vind Cristiano Ronaldo. (Afbeelding: EPA / Ali Haider)

Een simpele ketting, een horloge en twee ringen. Dat was alles, maar dat alleen was al goed voor driekwart miljoen euro. Dat is vooral te danken aan de Rolex GMT-Master Ice die om Ronaldo’s pols hing. Dit 18 karaats wit gouden uurwerk is bezaaid met meer dan honderd 30 karaats diamanten en heeft een prijskaartje van bijna 450.000 euro.

Cristiano Ronaldo sieraden juwelen
Een horloge en twee ringen? Dat wordt dan 750k. (Afbeelding: EPA / Ali Haider)

Daarnaast droeg Cristiano Ronaldo twee ringen die samen drie ton waard zijn. Eentje heeft een waarde van krap 60.000 euro. Een bescheiden prijsje in vergelijking met zijn trouwring. Dit met diamanten besprenkelde sieraad heeft de voetballer ruim 250.000 euro gekost.

Nieuwe sieraden? Of een auto?

Zo komt het totaal op ruim driekwart miljoen dollar. De enige manier waarop wij zo’n bedrag op onze arm hebben rusten, is wanneer één van deze auto’s over onze hand zou rijden…

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.