Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Sport 30 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Het salaris van Perez: zo ‘weinig’ verdient de teamgenoot van Verstappen

Red Bull heeft even moeten zoeken, maar met Checo Perez lijkt het team eindelijk een goede teamgenoot voor Max Verstappen te hebben gevonden. Zeker in het huidige seizoen maakt de Mexicaan veel indruk, met als hoogtepunt zijn overwinning in Monaco. Maar krijgt hij daar ook goed voor betaald?

Op het moment van schrijven zijn we nog in afwachting van wat er met Sergio Perez gaat gebeuren. De ervaren coureur heeft momenteel een contract dat na dit seizoen afloopt. De verwachting is dat deze verlengd gaat worden, en na de race in Monaco leek de Mexicaan al te verklappen dat dit wel goed gaat komen. Toch is er nog steeds geen officieel bericht.

Gaat Perez zijn contract bij Red Bull verlengen?

Waarom ze er nog niet uit zijn, is onduidelijk. Het lijkt voor beide kanten logische om een krabbel te zetten. Checo Perez heeft eindelijk een auto waar hij races mee kan winnen, en Red Bull heeft een ervaren teamgenoot voor Max Verstappen die veel punten binnenhaalt. Beide partijen zullen ongetwijfeld blij zijn met elkaar.

Waarom Perez terecht boos is over het voortrekken van Verstappen

Het lijkt er dan ook op Red Bull en Checo Perez graag met elkaar door willen, maar dat ze het nog wel eens moeten worden over de voorwaarden. De hoogte van het salaris zal daarin ongetwijfeld een rol spelen. Op dit moment moet de Mexicaan het namelijk met veel minder doen dan zijn teamgenoot Max Verstappen.

Gat met Verstappen is enorm

Van Max Verstappen weten we inmiddels dat hij bij de absolute grootverdieners hoort. De Nederlander tekende dit jaar een nieuw contract en verdient nu naar verluidt zo’n 35 miljoen dollar per jaar. Door bonussen zou dit bedrag zelfs kunnen oplopen tot 40 of 50 miljoen dollar. Hiermee staat hij ongeveer op gelijke hoogte met Lewis Hamilton.

Wie Checo Perez zoekt op de Racingnews 365 ranglijst met Formule 1-salarissen moet een stukje verder scrollen. Qua salaris zit de teamgenoot van Verstappen namelijk in het middenveld. Hij zou naar verluidt zo’n 8 miljoen dollar per jaar krijgen voor zijn verdiensten. Dat is dus ongeveer een vijfde van wat Verstappen krijgt.

Perez moet ook dankbaar zijn

Met een salaris van 8 miljoen dollar staat Checo Perez niet alleen achter grote namen zoals Alonso, Vettel, Ricciardo, Leclerc, Sainz en Bottas, maar ook achter Lance Stroll. De coureurs die minder verdienen dan Perez zijn vooral de jongere rijders.

Het misselijkmakende salaris van Mbappé: dit verdient hij per seconde

Je zou dus kunnen stellen dat Checo Perez relatief weinig verdient gezien zijn ervaring en zijn positie. Anderzijds moet de Mexicaan niet vergeten dat hij zonder Red Bull waarschijnlijk helemaal niet meer in de Formule 1 had gereden. Perez mag dus ook dankbaar zijn dat hij nu in de positie zit dat hij Monaco heeft kunnen winnen. Of Perez en Red Bull dat ook zo zien, zal waarschijnlijk snel duidelijk worden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.