Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 19 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Motor occasion: deze Harley-Davidson uit 1928 is de ultieme custom bike

Harley-Davidson is één van de bekendste en grootste motormerken ter wereld en maakt al sinds 1903 motoren. De nieuwste modellen zijn natuurlijk watertandend gaaf, maar vandaag hebben we een Harley uit het verleden waar je als een blok voor valt. Deze unieke Harley-Davidson JD 1200 komt uit 1928 maar is tot in de perfectie gerestaureerd.

Om te beginnen kunnen we melden dat deze Harley-Davidson voor het eerst werd geregistreerd in 1928 in de UK. Daar heeft hij vrolijk rond gereden tot dat hij in verwaarloosde staat in handen kwam van de laatste eigenaar. Het idee van een unieke restauratie spookte tien jaar geleden door het hoofd van de beste man. Dat idee werd werkelijkheid en de zoektocht naar onderdelen begon.

Een uniek restauratie project van tien jaar

De inspiratie van het project werd gehaald uit de Harley-Davidson JD 1200. Het doel? Deze zo goed mogelijk nabouwen met unieke nieuwere features. Het frame kwam uit Engeland, het perfecte Amerikaanse V-Twin motorblok werd gevonden in Nederland en zo kon de bouw beginnen. Het frame werd ‘Police Blue’ gespoten en het desbetreffende 18 pk sterke blok tot in de perfectie gereviseerd.

Harley-Davidson JD 1200 2 custom bike
(Afbeelding: Gallery Aaldering)

Om de Harley-Davidson JD 1200 2 zo vintage mogelijk te laten lijken is deze custom bike voorzien van vele gave opties. Zo heeft de motor dikke RVS-race uitlaten, een compacte tank met het oude Harley logo, een zweefzadel, een uniek stuur en grove banden. Verder is de motorfiets volledig opnieuw opgebouwd met vele hoogwaardige nieuwe onderdelen. Van de lagers tot aan de dynamo, alles verkeert in nieuwstaat. Bijzonder detail, dit is één van de laatste Harleys is die werd geleverd zonder voorrem. Dat maakt hem nog unieker.

Deze ultieme Harley-Davidson kan van jouw zijn

Al met al kan je dus een perfect lopend museumstuk op de kop tikken, hoe vet is dat? Deze perfect gerestaureerde Harley-Davidson JD 1200 staat namelijk te koop bij Gallery Aaldering. Hij kost wel een zak duiten, maar dat is logisch gezien de kwaliteit. Je betaalt 49.950 euro voor deze historische custom. Eén ding is zeker, hier val je mee op. Interesse? Meer informatie vind je hier.

Harley-Davidson JD 1200 2 custom bike
(Afbeelding: Gallery Aaldering)

Ben jij op zoek naar een unieke custom bike maar vind je deze iets te gortig? Check dan deze drie betaalbare custom bikes. De goedkoopste scoor je al voor 2.500 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.