Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 23 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Hakim Ziyech etaleert fijne horlogesmaak met custom Rolex

Hakim Ziyech heeft een fijne smaak wat betreft horloges. We spotten een gemodificeerde Rolex om zijn pols. Een ‘The Maggiore Challenge’ van Artisans De Genève, om precies te zijn. Gebaseerd op de rosé gouden Daytona 116505.

Een van dé spelers van het WK was Hakim Ziyech, onderdeel van het Marokko dat de harten van voetballiefhebbers wereldwijd heeft gestolen. Struinend over zijn Instagram stuitte ons oog op een bijzonder horloge.

De custom Rolex Daytona van Hakim Ziyech

Artisans De Genève is een Zwitsers atelier dat de laatste jaren naam heeft gemaakt met prachtige maatwerkprojecten. Kort gezegd: wat Deus Ex Machina met motoren doet, doen de Zwitserse ambachtslieden met horloges. Bestaande parels nog mooier maken.

Zo heeft Artisans De Genève dus ook de rosé gouden Rolex Daytona 116505 onder handen genomen. Het resultaat is het ‘naked’ horloge ‘The Maggiore Challenge’, dat nu om de pols hangt van Hakim Ziyech.

Delicaat horloge van Artisans De Genève

Zoals je ziet is de wijzerplaat transparant gemaakt, waardoor je de mechaniek, een Rolex 4130 chronograaf, aan het werk ziet. Het bandje en de kronen zijn hetzelfde gebleven, maar de rest is volledig onder handen genomen. Een nieuwe bezel, rosé gouden wijzers, zo kunnen we doorgaan. Elk stuk van het kaliber 4130 is met de hand geslepen en behandeld in grijs antraciet. De horlogesleutelaars hebben vervolgens elk element met de hand afgeschuind en met de hand gepolijst om contrast en glans te brengen.

Artisans De Genève, the maggiore challenge, rolex daytona, hakim ziyech, horloge
Het originele horloge (l) en de custom klok (r) (Afbeelding: Rolex / Artisans De Genève)

De saffieren wijzerplaat is voorzien van massieve rosé gouden uurmarkeringen en randen van de subwijzerplaten, die lijken te zweven in het horloge. De zwarte doorschijnende ringen aan de buitenranden van de wijzerplaat en subwijzerplaten zorgen voor een betere leesbaarheid. Artisans de Genève koos voor massief rosé goud voor de op maat gemaakte uren- en minutenwijzers. Ja, die Hakim Ziyech heeft oog voor detail.

Wat kost ‘The Maggiore Challenge’?

Wat Hakim Ziyech voor het horloge heeft betaald is niet bekend, en dat zal ons ook een zorg zijn. Feit is dat je voor een tweedehands Rolex Daytona 116505 al snel 60.000 euro of meer betaalt. Gooi daar nog wat ambachtsuren overheen en je snapt dat deze custom klok niet goedkoop is. Meer specificaties en details over het ontwerpproces lees je hier.

Artisans De Genève, the maggiore challenge, rolex daytona, hakim ziyech, horloge, prijs
(Afbeelding: Artisans De Genève)
Artisans De Genève, the maggiore challenge, rolex daytona, hakim ziyech, horloge, duur
(Afbeelding: Artisans De Genève)

Van het horloge naar de wagen van Hakim Ziyech. Check zijn Rolls-Royce Cullinan Black Badge, die hij bij het Nederlandse VDM Cars kocht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.