Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 27 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Gunpowder Milkshake: vrouwelijke John Wick knalt Nederland binnen

Het is tijd voor de zoveelste kloon van John Wick. Maak kennis met Gunpowder Milkshake, één van de grote blockbusters van de komende zomer.

Het verrassend grote succes van John Wick is een jaloersmakend recept voor andere grote studio’s in Hollywood. Simpele actie, simpel verhaal, en eindeloos uit te melken. Plus: relatief goedkoop om te produceren.

John Wick levert vele kopieën op

Er staat al een vrouwelijke officiële spin-off van John Wick op de planning. Daarnaast zou je Atomic Blonde ook de vrouwelijke John Wick kunnen noemen. Ook Bob Odenkirk imponeerde onlangs nog met zijn eigen Wick-kopie.

Ondertussen worden de makers achter de Keanu Reeves-hit door menig studio ingeschakeld voor andere projecten. Zelfs Apple schakelde één van de makers in voor een… sneeuwballengevecht.

Gunpowder Milkshake

Ondertussen staat de volgende vrouwelijke John Wick weer op de planning. Dan hebben we het over Gunpowder Milkshake. Een actiefilm over een groep vrouwelijke huurmoordenaars. Met Karen Gillan (Guardians of the Galaxy), Lena Headey (Game of Thrones) en Carla Guigina (Watchmen) in de hoofdrollen.

We volgen Sam (Gillan), een tweede generatie huurmoordenaar wiens moeder haar jaren geleden heeft verlaten. Toch zullen de twee dodelijke vrouwen samen moeten werken om een acht-jaar oud meisje te redden nadat een klus geheel in de soep loopt. Gelukkig hebben ze nog een intrigerende troef achter de hand: een ondergronds netwerk aan vrouwelijke huurmoordenaars.

Brute achtbaanrit

Lang verhaal kort: je kunt op een achtbaanrit vol brute actie rekenen, maar dan met vrouwen. De eerste volledige trailer toont gigantische geweren, gevechten in bibliotheken, restaurants, auto’s en zelfs pittige stukjes hand-to-hand combat. Heerlijk.

Of Gunpowder Milkshake net zo sterk uitpakt als John Wick uitpakt, blijft een kwestie van afwachten. Maar het is duidelijk dat liefhebbers 5 november in hun agenda’s kunnen markeren. Vanaf dan draait de film op Amazon Prime Video!

En Netflix dan?

In Amerika hebben ze meer geluk: daar heeft Netflix de film bemachtigd voor een release op 14 juli.

Hopelijk hebben we hier te maken met meer dan een John Wick-kloon. Wie weet schaft Netflix alsnog de complete filmrechten aan en krijgen we een situatie à la Knives Out, waar de streamingdienst vervolgfilms gaat maken in de vorm van Originals.

Fight Club in de 60’s: Queen’s Gambit-ster intrigeert in Last Night in Soho

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.