Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

John Wick-regisseur filmt episch sneeuwbalgevecht met nieuwe iPhone

In de nieuwste ‘Shot on iPhone‘-reclame van Apple zien we hoe Hollywood-regisseur David Leitch een korte video maakt van een sneeuwbalgevecht. Met alleen de iPhone 11 Pro als camera ontstaat er een episch gevecht tussen broers en zussen. De deelnemers gaan wel heel ver om een potje sneeuwballen gooien te winnen. Maar nog belangrijker: wat zegt dit over de camera van de iPhone 11 Pro?

Daadpool-regisseur met iPhone 11 Pro

Apple publiceert met enige regelmaat korte films en video’s die op een iPhone zijn gefilmd. Zo wil het bedrijf laten zien waar de camera’s toe in staat zijn. Zeker met de komst van de iPhone 11 Pro. Apple belooft dat de nieuwste iPhone de beste camera’s ooit heeft, en wil dat graag laten zien. De regie van ‘Snowbrawl‘ is in handen van David Leitch. Die kennen we van grote producties als John Wicken Deadpool 2.

De 90-seconden video zit vol actieshots en bewegingen, waarvan je in eerste instantie niet verwacht dat het met een smartphone is gedraaid. Ook veel slomo-shots zijn in de korte promotievideo verwerkt. De actie komt goed tot leven. Daar hoort overigens ook een compliment voor de cast bij. De jonge kinderen zijn door David Leitch goed getraind in de choreografie, zo lijkt het.

Toch willen we nog even wijzen op het laatste zinnetje dat kort in beeld verschijnt. Aan het eind van de video staat dat er ook andere hardware en montageprogramma’s zijn gebruikt. Logisch natuurlijk, voor een professionele video. Maar het roept de vraag op wat de iPhone 11 Pro precies aan dit plaatje van David Leitch heeft bijgedragen.

Wat zegt dit over de iPhone 11 Pro?

Want natuurlijk, het licht wordt prima gevangen door de drie camera’s van de iPhone 11 Pro. Maar er is overduidelijk aan professionele kleurcorrectie gedaan. Bovendien is er veel aandacht besteed aan het sound design, ook geen verdienste van Apples smartphone. Tel daar bij op dat in de onderstaande making-off onder andere grote lampen, gimballs, afkijkschermen, reflectieschermen en een flinke crew rondom David Leitch is te zien.

De slowmotionbeelden die op 4K en 60fps zijn geschoten, zijn weliswaar indrukwekkend. Maar de echte kracht in de video zit in hoe het verhaal verteld wordt. David Leitch weet als geen ander hoe hij een verhaal aantrekkelijk vertelt in video. Apple wil laten zien dat zoiets ook met een iPhone 11 Pro kan. Daar hebben ze klaarblijkelijk gelijk in, maar ligt dat niet voor een groot gedeelte aan de regisseur, crew en bijkomende materialen?

Apple wil met deze video waarschijnlijk aangeven dat iedereen met een iPhone 11 Pro een fantastische wintervideo kan maken. Het is misschien vloeken in de kerk, maar dat geldt natuurlijk lang niet voor iedereen. De camera’s van de iPhone 11 Pro zijn goed, maar het gaat erom wat je er mee doet. De video maakt in ieder geval wel lekker enthousiast om er met je iPhone op uit te trekken en prachtige plaatjes te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
John Wick-regisseur filmt episch sneeuwbalgevecht met nieuwe iPhone
Sluiten