Alrik de Jong
Alrik de Jong Investeren & Beleggen 5 dec 2023
Leestijd: 1 minuut

Uitgever GTA 6 keldert op beurs na trailer waar iedereen over praat

De trailer van GTA 6 is vandaag uitgekomen en vormt het gesprek van de dag op iedere werkvloer. Dan zou je verwachten dat de aandelen van uitgever Take-Two Interactive Software (waar Rockstar onder valt) de lift in gaan. Het tegendeel blijkt waar.

Aan de geruchtenmolen is in ieder geval een einde gekomen. De nieuwe trailer zit vol mooie realistische beelden en de sfeer zit er direct goed in. Maar beleggers lijken toch niet helemaal lekker in hun gamestoel te zitten.

Eerste trailer GTA 6

Computergamebedrijf Take-Two Interactive Software, de uitgever van het zeer populaire spel Grand Theft Auto, stond dinsdag bij de verliezers op de aandelenbeurzen in New York. Dochteronderdeel Rockstar Games heeft de eerste trailer vrijgegeven van de langverwachte game GTA 6. Het spel verschijnt in 2025.

Fans wachten al tien jaar op GTA 6 en de eerste trailer is in no-time dan ook al 71 miljoen keer bekeken. De vorige versie Grand Theft Auto 5 verscheen in 2013. Er werden meer dan 190 miljoen exemplaren van verkocht. De eerste versie van GTA kwam in 1997 op de markt. Eigenlijk zou de trailer pas dinsdag online verschijnen, maar dat werd naar voren gehaald omdat eerder op de dag al beelden waren uitgelekt op X. Op YouTube is de trailer in twaalf uur tijd al meer dan 60 miljoen keer bekeken.

2025 mogelijke reden van daling op beurs

Beleggers lijken echter minder blij te zijn dat GTA 6 pas in 2025 uitkomt en hadden gehoopt dat dit ergens in 2024 zou zijn. Het aandeel Take-Two verloor daarop 2,4 procent.

Voor de beleggers onder ons: de toonaangevende Dow-Jones Index noteerde kort na opening 0,3 procent lager op 36.111 punten. De breder samengestelde S&P 500 zakte eveneens 0,3 procent, tot 4554 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 0,3 procent op 14.141 punten.

Meer van Bitcoin dan het klassieke beleggen in aandelen? Check dan de voorspellingen voor 2024.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.