Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 24 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

GTA 6-onthulling nadert en dit is de vermeende trailer

Deze week wordt naar verluidt GTA 6 onthuld. Een Redditor claimt al te weten wat we te zien gaan krijgen.

Week 43 is in volle gang. Normaliter houden we ons niet zo bezig met welke week het precies is, maar week 43 is net even een tikkie anders.

Is dit de week van GTA 6?

Al sinds begin dit jaar wijzen vele geruchten, speculatie en vermeende leaks omtrent GTA 6 naar deze week als dé week: het moment dat de langverwachte opvolger van GTA 5 dan eindelijk onthuld zal gaan worden, middels een eerste trailer.

Zelfs recente opmerkingen van de CEO van GTA-uitgever Take-Two Interactive sluiten aan op die theorie. Uit zijn woorden tegenover aandeelhouders konden we eerder al opmaken dat de nieuwe Grand Theft Auto ergens tussen april volgend jaar en maart 2025 uit gaat komen.

GTA 6 Rockstar Games politie agent leak
Een stukje fan-art (Afbeelding: DeviantArt)

Maar goed, eerst die trailer dus. Laten we vooropstellen dat we het hier nog steeds over geruchten en speculatie hebben. Hoe concreet en aanhoudend ze ook zijn. Tot we echt iets officieels van Rockstar Games horen, is het wijs elk stukje zogenaamd nieuws met een flinke korrel zout te nemen.

26 oktober

We gaan er snel achter komen of al die hype van de afgelopen maanden bullshit was. Als de leakers gelijk hebben, dan krijgen we op donderdag 26 oktober ons eerste officiële voorproefje op GTA 6.

Over een paar dagen zijn we dus óf dolblij óf weer teleurgesteld. Zelfs dan is de kans echter groot dat we alsnog binnen een paar weken een trailer te zien gaan krijgen. Afijn, laten we eerst de 26e maar eens afwachten, voor we weer verder gaan speculeren.

In de tussentijd staat de geruchtenmolen niet stil. In tegendeel: een vermeende leaker op Reddit claimt namelijk te weten wat we in de eerste GTA 6-trailer te zien gaan krijgen.

De gebruiker, genaamd FollowTheDamnLeakCJ, claimt dat zijn vrouw bij Rockstar Games werkt. Ze zou intern de trailer al hebben gezien, en tegenover hem beschreven hebben wat er in de video te zien is.

Krokodillen, actie en cabriolets in vermeende trailer

Yep, dat klinkt meteen al vrij ongeloofwaardig, maar goed, komt ie. De trailer begint volgens de anonieme Redditor “zonder muziek, alleen het geluid van insecten en krekels en andere natuur, met een shot van een krokodil in wat leek op de Everglades.”

Een vliegtuig vliegt over de krokodil, voordat de trailer overgaat in het Rockstar-logo terwijl That’s All van Genesis begint. We gaan dan volgens de leaker beelden zien van het nachtleven van Vice City, gevolgd door de hoofdrolspelers Jason en Lucia die in een cabriolet rijden.

Later overvalt het duo een supermarkt, gevolgd door veel “snelle actieshots”, waaronder een politiewagen die een barricade raakt en Jason op een jetski. De trailer eindigt naar verluidt met Jason die zegt: “This is crazy. What are you willing to lose?” waarop Lucia zegt: “We’ve been through enough. We don’t have anything to lose.”

Totale onzin of een echte leak?

Klinkt episch, en dat wordt het hopelijk ook. Maar ja, tot we echt de trailer met onze eigen ogen te zien krijgen, is het onmogelijk definitief te beoordelen of de Redditor totale onzin aan het verkopen is, of dat we zojuist te horen hebben gekregen hoe onze eerste officiële kennismaking met GTA 6 eruit gaat zien.

Gelukkig komen we daar snel achter. Oftewel: op naar donderdag! Check in de tussentijd ook deze absurde mod, die de graphics van GTA 6 nu al naar GTA 5 brengt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.