Coen Grutters
Coen Grutters Formule 1 13 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

De voor- en nadelen als vrijwilliger tijdens de Formule 1 in Zandvoort

De enige kaarten voor de 2023 Formule 1-race in Zandvoort die nu nog te krijgen zijn, kosten maar liefst 805 euro. Daarvoor kun je ook bijna 12,5 jaar lang alle races via F1 TV Pro kijken. Is er dan niet een goedkopere manier om naar de Nederlandse Grand Prix te gaan? Jazeker, je kunt er zelfs gratis naartoe. Dat wordt dan 2024, want 2023 zit net vol. Maar je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn. Weeg wel even de voor- en nadelen af.

Ja, dat lees je goed. Je kunt gratis naar de Nederlandse Formule 1-Grand Prix. Althans, de vraag is wat je gratis noemt. Je hoeft er geen geld voor te betalen, maar voor niks komt de zon op. Er wordt dus wel degelijk een tegenprestatie van je verwacht.

Werken als vrijwilliger in Zandvoort

De Formule 1-Grand Prix is een gigantisch evenement. Er zijn veel vrijwilligers nodig om het hele circus in goede banen te leiden. Je voelt ‘m al aankomen: jij kunt een van die vrijwilligers zijn. Vrijwilligers zijn nodig voor verschillende functies zoals ticketing, hospitality en catering. Je moet dus gewoon aan de bak, maar ‘voor en na je shift mag je een kijkje nemen op het evenemententerrein’, stelt de organisatie.

Max Verstappen Dutch Grand Prix Zandvoort gratis toegang
Max Verstappen nadat hij in 2022 als eerste over de finish kwam. (Afbeelding: ANP)

Jezelf tussen het oranje legioen wurmen, zit er helaas niet in: ‘Vanwege een volledige bezoekersbezetting kunnen vrijwilligers geen plaats nemen op de tribunes.’ De vraag is dan ook hoeveel je mee krijgt van de Formule 1-race in Zandvoort. Desalniettemin zal het een bijzondere ervaring zijn om zo’n mega-evenement eens achter de schermen te beleven.

Bovendien hoef je niet te betalen voor eten en drinken tijdens de Grand Prix en word je naderhand ook uitgenodigd voor een gezellige borrel. Op het eerste oog lijkt het alsof de organisatie het allemaal goed met je voorheeft. Wij keken dan ook vreemd op toen we lazen dat je nog altijd moet betalen om op de crewcamping te mogen overnachten – zij het tegen een speciale prijs. Daarnaast worden ook je reiskosten niet vergoed. Je werkt nota bene als vrijwilliger.

Gratis Formule 1-stream van de Dutch Grand Prix

Met alle enthousiastelingen die zich desondanks willen aanmelden, moeten we nog even een slechtnieuwsgesprekje voeren. Net als alle betaalbare tickets, zijn de vrijwilligersposities van de Formule 1-race in Zandvoort al vergeven. Maar nu je dit weet, kun je volgend jaar de eerste zijn die zich voor 2024 aanmeldt. Heb je geen zin om te moeten werken om de race (deels) te kunnen zien, dan ben je wellicht geïnteresseerd in deze gratis streams.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.