Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 13 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Morgan Freeman schittert in nieuwe spionnenserie met sterrencast

Een veelbelovende spionnenserie spat dit jaar ongetwijfeld van je scherm af. Of wat dacht je anders van Morgan Freeman en Nicole Kidman als aanvoerders van de absolute sterrencast? Dit is Special Ops: Lioness, het gloednieuwe paradepaardje van SkyShowtime.

Alleen de bovenste plank was genoeg voor de streamingdienst. De zojuist aangekondigde spionnenserie rekent op meer dan alleen het legendarische acteertalent van Nicole Kidman en Morgan Freeman. Special Ops: Lioness doet de grootste blockbusters verbleken.

Naast beide Hollywood-grootheden strikte SkyShowtime onder andere ook Zoe Salda├▒a (Avatar) en Michael Kelly (House of Cards) voor grote rollen. En de nagelnieuwe spionnenserie komt uit de pen van Taylor Sheridan, die eerder meehielp aan pareltjes zoals Yellowstone, Tulsa King, 1923 en de geniale film (kijktip!) Sicario. Maar welk veelbelovend verhaal vertelt Special Ops: Lioness precies?

Morgan Freeman, Nicole Kidman en meer sterren

De spionnenserie van SkyShowtime is geïnspireerd op een echt Amerikaans militair programma. Special Ops: Lioness volgt het leven van Joe, een jonge agente die haar persoonlijke en professionele leven in balans probeert te krijgen. Maar het personage van Zoe Saldaña wordt tegen wil en dank in plots het speerpunt van de CIA in de oorlog tegen terreur.

Onder leiding van Kaitlyn Meade (Nicole Kidman) en Donald Westfield (Michael Kelly), rekruteert het zogeheten Lioness-programma ook een agressieve soldate genaamd Cruz (Laysla De Oliveira) om samen met Joe undercover te opereren tussen verschillende machthebbers van het staatsterrorisme. Allemaal in een poging van de CIA om de volgende 9/11 te verijdelen. Morgan Freeman speelt de rol van Edwin Mullins, de grote baas van de geheime Amerikaanse organisatie.

Special Ops: Lioness op SkyShowtime

Special Ops: Lioness zal acht afleveringen tellen. Een exacte releasedatum is er helaas nog niet. Maar de veelbelovende spionnenserie verschijnt hoe dan ook in het najaar van 2023 op SkyShowtime. Ontdek in dit artikel wat het aanbod van de relatief jonge streamingservice nog te bieden heeft.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.